- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Apandisit ameliyatı genel anestezi mi?
Ameliyat genel anesteziyle veya belden iğneyle belden aşağısı uyuşturularak (spinal anestezi altında) yapılabilir. Ameliyat süresi genellikle 20-30 dakika arasındadır. Hastanede bir gün yatış gerekir. Sıklıkla karın sağ alt kadranda 2-3 santimetrelik bir kesi yeterlidir.Ameliyat dikiş yerine ne sürülür?
Dikişler alındıktan sonra yara iyileşmesinin devam etmekte olduğu unutulmamalıdır. Keside kötü iz oluşmasını engelleyebilmek için steroidli pomadlar 6-18 ay süre ile masaj yaparak kesi bölgesine uygulanabilir. Bazı durumlarda steroid enjeksiyonu, bası giysisi, silikonlu gel sheet kullanımı önerilebilir.Apandisit ameliyatının riski var mı?
Apandisit ameliyatının riski var mı?Apandisit ameliyatı, olağan acil bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemle hiçbir ölüm raporlanmamıştır, ancak delinmiş vakalarda bir tehlike olarak göz önünde bulundurulur. Apandisiti teşhis etmek, erken safhalarda zordur! Apandisit, daha yaygın bir hastalıktır.
Apandisit ameliyatından kaç gün sonra normal hayata dönülür?
Apandisit ameliyatı sonrasında hastalar çoğunlukla 12 saat içerisinde ayağa kalkabilirler. Küçük ağrılar dışında yan etkiler görülmez. Hastanın ve hastalığın genel durumuna göre ortalama olarak 1 hafta içerisinde normal hayata geri dönebilirler.Apandisit ameliyatsız tedavi edilir mi?
Kalınbağırsak üzerindeki apandisin iltihaplanmasıyla oluşan ve patlaması durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açan apandisitin ameliyatsız tedavi edilebileceğini gösteren bir araştıma yapıldı. Erken evredeki apandisitin antibiyotiklerle tedavi edebileceği, böylece ameliyata gerek duyulmayacağı belirlendi.Dikiş tutmayan yaraya ne yapılır?
Dikiş tutmayan yaraya ne yapılır?Yaranın iyileşmesini hızlandıran vitaminler
- A vitamini: Nane, roka, maydanoz, havuç, ıspanak, semizotu ve tatlı patates.
- B vitamin kompleksi: Et, süt, sebze, balık ve bira mayası
- C vitamini: Maydanoz, karnıbahar, yeşil biber, kırmızı biber ve domates gibi sebzeler.
Apandisitin vücuttan alınması herhangi bir esenlik problemi teşkil etmez. Apandisit patlarsa arasında bulunan zehir vücuttaki öteki organlara zarar verebilir. Genellikle yaşlı ve çocuklarda apandisit patlaması yüzde 50 oranla ölümle sonuçlanır.
Apandisit ne zaman tehlikeli olur?
Apandisit ne zaman tehlikeli olur?Şiddetli ağrı ile kendini gösteren apandisit mutlaka tedavi edilmesi gereken ciddi bir enfeksiyondur. İltihaplanan bölgedeki apse kana karışırsa vücutta hayati tehlikeye yol açan tablo ile karşılaşılır. Genellikle bakteriyel kaynaklı olan apendiksin patlamadan alınması oldukça önemlidir.
Apandisit ameliyatından sonra kaç günde iyileşir?
Ameliyattan sonra yaranın 2 gün kapalı kalması yeterlidir. Üçüncü gün pansuman sökülüp, atılıp banyo yapılabilir. Yara açık bırakılabilir. Kızarıklık akıntı vb. bir sorun yoksa tekrar pansuman gerekmez.Apandisit ameliyatı olan tekrar olur mu?
Apandisit ameliyatı olan bir hastada belirtiler tekrarlayabilir mi? 1997 yılında Dr. Barber ve arkadaşları; apandisit nedeniyle ameliyat olan hastaların yüzde 6.5’inde, bulguların tekrarlayabileceğini belirlemişlerdir.Apandisit ilaçla tedavi edilir mi?
Apandisit ilaçla tedavi edilir mi?Son araştırmalar, apandisit tedavisinde antibiyotiği ‘etkin bir seçenek’ olarak ortaya koyuyor. Ancak ilacın sonuç verdiği 600 hastadan 68’inde, bir yıl içinde hastalığın tekrarladığına işaret eden doktorlar “İlerleyen durumlarda hâlâ tek yol ameliyat” diyor.