AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AOL kac kredi olunca universite sinavina girilir?

Editör

Yeni Üye

AÖL kaç kredi olunca üniversite sınavına girilir?​

Dönemde olmak ve en az 132 olmak gereklidir. 1. Dönem sınavı (ocak) ve 2. Dönem sınavı (mayıs) dönemi sınavlarında 30’ar kredi alıp 192 krediyi tamamlamış ( ocak sınavında 30 kredi + mayıs sınavında 30 kredi = 192 kredi) ve tüm ortak (zorunlu) derslerini verebilecek durumda olanlar.

Üniversite sınavına girmek için kaç kredi lazım?​

Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekir.

Açık Öğretim Lisesinden mezun olduktan sonra üniversiteye gidebilir mi?​

Açık Öğretim Lisesinden mezun olduktan sonra üniversiteye gidebilir mi?
Açık lise öğreniminde verilen eğitimler, örgün öğretim ile paralellik göstermektedir. Öğrencileri eğitimlerini TV üzerinden ve radyo yayınları aracılığıyla almaktadırlar. Açık liseleri bitirenler, lise diplomasını aldıktan sonra üniversite sınavlarına giriş hakkı kazanmaktadırlar.

AÖL bitmeden üniversite sınavına girebilir mi?​

AÖL bitmeden üniversite sınavına girebilir mi?
Dönem sonu itibariyle 6 Dönem ve üzerinde eğitim almış olanlar, mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler, TYT Sınavına başvurabilirler. Başvuruyu yapan öğrencilerimiz takip eden dönemlerde mutlaka kayıt yenileme işlemlerini yaptırmalıdırlar.

Açık Öğretim Lisesi Mezun olmadan üniversite sınavına girebilir mi?​

Lise diplomamı kaybettim üniversiteye nasıl kayıt olunur?​

Lise diplomamı kaybettim. Kayıt için ne yapmalıyım? Mezun olduğunuz ortaöğretim(lise) kurumundan bir defaya mahsus olmak üzere verilen diploma kayıp belgesinin aslı ile başvuru yapmanız halinde kayıt yaptırabilirsiniz.

Açık liseden mezun oldum ne yapmalıyım?​

Açık liseden mezun oldum ne yapmalıyım?
Açık lise (AÖL) diplomaları Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri vasıtasıyla alınabiliyor. Dönem sonunda mezun olmuş durumda olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilmiş olan tarihten yaklaşık olarak 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir.

Açık Lise bitince hangi sınava girilir?​

Açık Lise bitince hangi sınava girilir?
1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) kimler başvurabilir? Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

Açık lise öğrencileri üniversite sınavına girebilir mi?​

1) Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden 2021 TYT Sınavına kimler başvurabilir? a) Öğrencilik durumu Aktif veya Donuk olanlardan; Dönem sonu itibariyle 6 Dönem ve üzerinde eğitim almış olanlar, mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler, TYT Sınavına başvurabilirler.

AÖL'de kaç kredi olunca üniversite sınavına girilebileceği ve üniversite sınavına girmek için gerekli koşullar hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Açık Öğretim Lisesinden mezun olduktan sonra üniversiteye gidebileceğiniz belirtilmiş, çünkü açık liselerde verilen eğitimin örgün öğretimle benzerlik gösterdiği ve mezunların üniversite sınavlarına giriş hakkı kazandığı ifade edilmiş.

AÖL bitmeden üniversite sınavına girebilmenin mümkün olduğu vurgulanmış. 6 dönem ve üzerinde eğitim almış olan öğrencilerin mezuniyet şartlarını tamamlayacak durumda olmaları halinde TYT Sınavına başvurabilecekleri belirtilmiş. Ancak başvuruda bulunan öğrencilerin takip eden dönemlerde kayıt yenileme işlemlerini yapmaları gerektiği ifade edilmiş.

Lise diplomasını kaybetmiş olan bir bireyin üniversiteye kayıt olabilmesi için, mezun olduğu liseden bir defaya mahsus olmak üzere verilen diploma kayıp belgesi aslı ile başvuru yapması gerektiği detaylandırılmış.

Açık Liseden mezun olduktan sonra diploma almak için Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri vasıtasıyla düzenlenen süreçten bahsedilmiş. Mezun olmuş öğrencilerin diplomalarının sınav tarihinden yaklaşık 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezi'ne gönderildiği belirtilmiş.

Son olarak, Açık Lise mezunlarının hangi sınava girebilecekleri hakkında bilgi verilmiş. Ortaöğretim kurumlarının son sınıfında olanlar veya bu kurumlardan mezun olanlar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvurabildikleri belirtilmiş. Ayrıca Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 2021 TYT Sınavına hangi koşullar altında başvurabileceklerine dair bir açıklama yapılmış. Öğrencilerin aktif veya donuk öğrenci statüsünde olmaları ve mezuniyet şartlarını yerine getirebiliyor olmaları durumunda TYT Sınavına başvurabilecekleri belirtilmiş.

Geri