AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

AOL diploma ne zaman sisteme girer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

AÖL diploma ne zaman sisteme girer?​

Açık liseden mezun olup diploma almaya hak kazananlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından takriben 2 ay sonra bulundukları il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinden diplomalarını alır.

AÖL diploma almazsak ne olur?​

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilen diplomalar 2 yıl bekletilir. Öğrenci bu süre zarfında diplomasını teslim almaz ise, ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne gönderir.
Açık lisede tekrar okula gidebilir mi?
Açık Öğretim Liselerinde ders geçme ve kredili sistem uygulanırken, örgün eğitimde ise sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır. AÖL öğrencilerinin belli bazı şartları taşıması durumunda örgün etiğim veren okullara geçmesi mümkündür ve aşağıdaki gibidir: Nakil şartlarını taşıyan öğrenciler örgün eğitime geçebilirler.

Dışarıdan lise bitirmek için ne yapmalıyım?​

Açık liseden bitirilmesinin şartı öncelikle sınavlara aksatmadan girmeniz gerekir. Size zorunlu olarak verilen derslerden başarı ile geçtikten sonra ek dersler yolu ile 192 krediyi tamamlayıp mezun olabilirsiniz.

AÖL mezun nerede yazar?​

Açık öğretim liseleri mezuniyet belgesi sorgulama işlemi e Devlet üzerinen yapılabiliyor. E Devlet’in internet ortamına taşıdığı bu işlemi 1-2 dakikanızı ayırarak halledebilirsiniz.
AÖL diploma ne zaman verilir 2022?
AÖL diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir.

Diploma alma süresi var mı?​

Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin okulunun Birim Öğrenci İşlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Diplomalar şahsın kendisine ya da noter vekâleti ile üçüncü şahıslara verilir.

Açık Öğretim Lisesi diploma ücreti ne kadar?​

Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrenciler diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir. AÖL diploması ne zaman verilecek 2021?
Açık öğretimden normal okula geçilir mi?
AÖL´den Örgün Eğitime Geçiş Açık Öğretim Lisesinde Ders Geçme ve Kredili Sistem, örgün eğitim(1) veren okullarda ise Sınıf Geçme Sistemi uygulanmaktadır. Açık Öğretim Lisesinden örgün eğitim veren bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin sınıf seviyesi, başarmış oldukları ortak derslere göre belirlenir.

Lise 4 açıköğretime geçiş kaç kredi?​

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

Liseyi dışarıdan bitirmek için nereye başvurulur?​

Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.
Dışarıdan lise diploması nasıl alınır?
Açıktan lise diploması almak için şu adımları başarıyla tamamlamak gerekmektedir: Açık Öğretim sitemine kayıt olunur. Sistem aracılığıyla ders seçim işlemi ve kayıt yenileme her dönem olmak üzere tekrarlanır. Mezuniyet için gerekli olan 192 kredi alınan derslerin başarıyla verilmesi sonucu tamamlanır.

AÖL mezun ne zaman yazar?​

Açık lise (AÖL) diplomaları Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri vasıtasıyla alınabiliyor. Dönem sonunda mezun olmuş durumda olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilmiş olan tarihten yaklaşık olarak 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir.

AÖL diploma nosu nasıl öğrenebilirim?​

Diplomaları basıldığında DİPLOMA BASILDI MI yazan yerde EVET yazacaktır. Evet yazdığında diplomalarını alabilirler. Sayfasına erişimi olmayan öğrenciler 1, 1.5 ay kadar sonra 4440632 yi arayıp diplomalarının hazır olup olmadığını öğrenebilirler.
Açık lise diplomaları basıldı mi?
➢ Diplomalar, 1 (bir) nüsha olarak, matbu (hazır- basılı) bir şekilde basılacaktır. Müdürlüğü tarafından tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerine istek doğrultusunda gönderilmektedir.

Geri