AOL 18 yas alti kac donem?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

AÖL 18 yaş altı kaç dönem?​

Bu kapsamda, açık öğretim liselerinde mezuniyet için gereken diğer şartları tamamlayan 18 yaş altı öğrencilerin, akranları ile aynı sürede mezun olabilmeleri amacıyla daha önceden uygulanan mezuniyet için gereken 8 dönem şartının aranmasına devam edilecek.

AÖL 18 yaş üstü kaç kredi?​

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması), Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri, Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.
Açık lise 18 Yaş Altı mezun olabilir mi?
18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerin mezuniyetleri için gerekli 8 dönem şartı kaldırıldı. Millî Eğitim Bakanlığı, 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerinin mezuniyeti için gerekli 8 dönem şartını kaldırdı.
Açık lise 8 dönem kaç yıl?
AÖL’de 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı kaldırıldı. Mezuniyet şartı 5 dönem olarak uygulanacak. AÖL sayesinde eğitimini tamamlama fırsatı yakalayan öğrenciler için sevindiren haber geldi. 4 yılda tamamlanan Açık Öğretim Lisesi artık daha kısa süre içerisinde tamamlanabilecek.

Lise kaç yıl 2021?​

4+4+4 Eğitim sistemi kendisinden önceki 5+3 Eğitim sisteminin aksine artık 4 sene ilkokul (1,2,3,4. sınıflar), 4 sene ortaokul (5,6,7,8. sınıflar), ve 4 sene lise (9,10,11,12. sınıflar) bulunacaktır.

AÖL 18 yaş üstü kaç ders seçebilir?​

Örneğin: Yeni düzenleme ile 18 yaş ve üzeri 1. Dönemde olan bir öğrencimiz; 2,3,4,5,6,7 ve 8. dönem ortak derslerini (20 adet dersi geçmemek şartı ile) seçebilecektir. Bu durumdaki öğrencilerimiz ders seçerken 35 kredi sınırı olmaksızın en fazla 20 ders seçebilecektir.
Açık öğretim lisesi en az kaç kredi ile mezun olunur?
Ama yine de tekrar etmek gerekirse bir öğrencinin Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmesi için toplamda 170 krediyi tamamlaması gerekir. Bu 170 krediyi tamamlayamayan bir öğrenci Açık Öğretim Lisesinden mezun olamaz. Toplam 170 krediyi tamamlamak için kredi sayısı fazla olan dersleri seçmeniz avantaj sağlar.
AÖL 8 dönemden önce mezun olunur mu?
Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur. Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir.

Lise En son ne zaman 3 yıldı?​

Bu yazımızda 2004-2005 yılından önce, Liselerde eğitim ve öğretim sürecinin 3 yıl olduğu dönemden bahsedeceğiz. Bildiğiniz gibi 2004-2005 yılı dahil lislerde eğitim ve öğretim 3 yıldı.

Geri