AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AOF transkript Yukleme Nasil Yapilir?

Editör

Yeni Üye

AÖF transkript Yükleme Nasıl Yapılır?​

Transkript yüklemeleri için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde olmalıdır; E-Devlet üzerinden Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama başlığına girilir ve belge oluşturulur. Oluşturulan belge, PDF olarak indirilir ve AÖF öğrenci giriş bölümündeki seçenekler kısmından belge yükleye tıklanarak yüklenir.

Açıköğretim Fakültesi transkript nasıl alınır?​

NOT: Açıköğretim Okuyanlar için; Açıköğretim Bürolarına Gitmeden başvurularda istenen transkript belgesini yerine mezuniyet belgesini kullanabilirler. Not döküm halinde olan transkript belgeleri üniversitelerin öğrenci işleri bölümlerinden başvurularak gerçekleştirilmektedir.

Uzaktan öğretim final sınavları nasıl oluyor?​

Uzaktan öğretim final sınavları nasıl oluyor?
Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır? Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında “online” olarak yapacaktır.

Onaylı not durum belgesi nasıl alınır?​

Transkript belgesi, eğitim kurumunun öğrenci işleri dairesinden ya da diğer resmi dairelerden talep edilebilir. E-devlet uygulamasının hayata geçmesi ile bazı üniversitelerin transkript belgeleri e-devlet üzerinden alınabilir hale gelmiştir. Bunun dışında transkriptler, genellikle kurum tarafından verilir.

Uzaktan eğitim diploması geçerli mı?​

Uzaktan eğitim ile örgün eğitim arasında diploma farkı bulunmamaktadır. Bu durum, online eğitim öğrencileri için de geçerlidir. Danışmanlığımız ile olan üniversitelerimiz akreditasyon bakımından geçerli ve YÖK kriterler uygun unsurlara sahip olan eğitim kurumlarıdır.

Mersin Üniversitesi Uzaktan eğitim sınavları nasıl oluyor?​

Mersin Üniversitesi Uzaktan eğitim sınavları nasıl oluyor?
Uzaktan eğitimde sınavlar nasıl yapılmaktadır? Yüksekokulumuzda her dönem ara sınav, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavı olmak üzere üç sınav yapılmaktadır. Ara sınavlar UEYS üzerinden bilgisayar aracılığıyla yapılmaktadır.

AÖF transkript yükleme işlemi için öncelikle E-Devlet üzerinden Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama başlığına gidilerek belgenin oluşturulması gerekmektedir. Oluşturulan belge daha sonra PDF formatında indirilerek AÖF öğrenci giriş panelinde bulunan belge yükleme seçeneğine tıklanarak yüklenebilir.

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için transkript belgesi yerine mezuniyet belgesini kullanabilirler. Bu belgeyi almak için açıköğretim bürolarına gitmeden, üniversitenin öğrenci işleri bölümüne başvurarak not dökümü alabilirler.

Uzaktan öğretimde final sınavları genellikle internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Vize sınavları da aynı şekilde ev veya internet erişimi olan bir ortamda, bilgisayar başında online olarak yapılmaktadır. Uzaktan eğitim öğrencileri bu şekilde sınavlarını tamamlamaktadırlar.

Onaylı not durum belgesi almak için transkript belgesi eğitim kurumunun öğrenci işleri dairesinden veya diğer resmi dairelerden talep edilebilir. Bazı üniversitelerde ise transkript belgeleri e-devlet üzerinden de alınabilmektedir. Ayrıca genellikle kurum tarafından verilen bu belgelerin alınma yöntemleri kurumdan kuruma değişebilir.

Uzaktan eğitim diploması, örgün eğitim diploması ile aynı geçerliliğe sahiptir. Online eğitim öğrencileri de aynı şekilde diploma alarak yükseköğrenimlerini tamamlayabilirler. Üniversitelerin akreditasyon durumu ve YÖK kriterlerine uygun olmaları durumunda uzaktan eğitim diplomaları da geçerli kabul edilir.

Mersin Üniversitesi'nde uzaktan eğitim sınavları her dönem ara sınav, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavı olmak üzere üç aşamada gerçekleştirilmektedir. Ara sınavlar genellikle UEYS (Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi) üzerinden bilgisayar aracılığıyla yapılmaktadır. Bu şekilde öğrenciler sınavlarını tamamlayabilirler.

Geri