AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AOF Online sinavda sure biterse ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

AÖF Online sınavda süre biterse ne olur?​

Bu süre içerisinde “SINAVI BİTİR” butonuna tıklamazsanız, 30 dakika tamamlandığında seçili cevaplarınız sisteme otomatik olarak gönderilir ve sınav oturumunuz sonlandırılır. Ancak 30 dakikadan sonra veya “SINAVI BİTİR” butonuna tıkladığınızda sınavınız tamamlanmış olur ve sınava tekrar giremezsiniz.

AÖF boş bırakılan sorular yanlış sayılır mı?​

AÖF sınav cevapları değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.
Oturum hakkınız bitti ve sınavınız Tamamlandı ne demek?​
Süreniz Bitti ve Sınavınız Tamamlanmadı: Derse ait sınav süreniz bittiği için sınavınız tamamlanmıştır. Oturum Hakkınız Bitti ve Sınavınız Tamamlandı: Derse ait sınavınızda çok sayıda anormal aktivite tespit edildiği için sınavınız sonlandırılmıştır.

AÖF sınavını geçmek için kaç doğru yapmak gerekiyor?​

AÖF sınavını geçmek için kaç doğru yapmak gerekiyor?
Her doğru yanıtın değeri 5 puan olacak. Yanlış yanıtlar doğru yanıtları götürmeyecek. Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılıyor. 20 sorudan 9 tanesine doğru cevap veren öğrenciler, 45 puan alarak başarılı sayılır.

AÖF kaç soru yaparsam geçerim 2021?​

AÖF kaç soru yaparsam geçerim 2021?
2021 yılında da eğitim hayatına devam eden ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde okuyan adaylar, ders geçme notunu öğrenmeye çalışıyor. AÖF’de ders geçme notu 30 puan olarak belirtilmiştir. 30 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. FF olan derlerin mutlaka tekrarının yapılması gerekir.

AÖF sınavında yanlışlar doğruyu götürüyor mu?​

Açıköğretim öğrencisiyim sınav notu hesaplanırken dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu? Açık öğretim programları sınavlarında doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak test ham puanı hesaplanır, dört yanlış bir doğru cevabı götürür.

AÖF 3 yanlış 1 doğruyu götürür mü?​

Açıköğretim Fakültesi’nde dört yanlış bir doğruyu götürüyor. Bu sistem sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde geçerli olacaktır.
Yaz okulundan geçmek için kaç puan almak gerekir?​
AÖF yaz okulu sınavlarında ders geçme notu 35 olacak. Açıköğretim Fakültesi sınavlarının yapılışına ilişkin detaylar henüz belli olmazken geçtiğimiz dönemde adaylara sorumlu olunan her ders için 20 soru sorulmuştu.

AÖF ders geçme notu 35 mi?​

AÖF ders geçme notu 35 mi?
Daha önceki dönemlerde 25 olan geçme notu online sınav kararı alındıktan sonra 35 olarak değiştirildi. Online sınavlar için arasınavın etkisi %25, final sınavının etkisi ise %75 olacak. Ders ortalaması 35’in altında olursa FF harf notu ile dersten kalınmış olacak.

Merhaba! AÖF Online sınavda süre bittikten sonra ne olacağı, boş bırakılan soruların yanlış sayılıp sayılmayacağı ve sınavın tamamlanması ile ilgili detayları açıklamış bulunmaktayım. Ayrıca AÖF sınavını geçebilmek ve kaç doğru yapmanın gerektiği, yanlışların doğruyu götürüp götürmediği gibi konuları da açıklamalarla yanıtladım.

Eğer başka sorularınız varsa ya da daha fazla detaya ihtiyacınız varsa lütfen belirtin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Geri