AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AOF kayit siliniyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

AÖF kayıt siliniyor mu?​

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Öğrenci Destek Sistemi. Dört dönem üst üste kayıt yeniletmediğimde kaydım silinir mi? 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları silinecektir.

AÖF Harç parası ödenmezse ne olur?​

AÖF Harç parası ödenmezse ne olur?
Ödemelerinizi zamanında yapmadığınız takdirde kayıt işlemleriniz tamamlanmadığı için ilgili dönemde pasif öğrenci durumuna geçersiniz.

ATA AÖF ön kayıt iptali nasıl olur?​

Kayıt silme talebinizi içeren ıslak imzalı dilekçenizin ile nüfus cüzdanınızın fotokopisini Fakültemize elden teslim ettiğiniz ya da posta/kargo yoluyla gönderdiğiniz takdirde kayıt silme işleminiz gerçekleştirilir.

Açık öğretim kayıt silinirse ne olur?​

Açık öğretim kayıt silinirse ne olur?
İki yıl üst üste kaydını yenilemeyen öğrencilerin fakülteden kayıtları silinerek ilişkileri kesilir. Açıköğretim, İktisat, İşletme fakültelerine kayıtlı öğrenciler kayıt yeniletmedikleri yılda öğrencilik hizmetlerinden faydalanamazlar.

AÖF kayıt silinirse tekrar açılır mı?​

Artık yeni kanun ile üst üste dört dönem boyunca kayıt yenileme yapmadığınızda kaydınız silinecek ve daha sonra kaldığınız yerden devam edemeyeceksiniz. Açıköğretime devam etmek için tekrar sınava girmeli veya ikinci üniversite gibi geçiş kayıtlarını kullanarak baştan başlamanız gerekecek.

AÖF en fazla kaç yıl kalma hakkı var?​

AÖF en fazla kaç yıl kalma hakkı var?
Öğrenci kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans için dört yıl (sekiz yarıyıl), lisans için yedi yıl (on dört yarıyıl) süreyle öğrencilik hakkından yararlanabilir. Öğrenci kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik hakkından yararlanamaz ve sınavlara katılamaz.

Ön kayıt nasıl silinir?​

Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

AÖF kayıt nasıl iptal edilir?​

AÖF kayıt nasıl iptal edilir?
Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin; özel kimlik belgesi ile (Nüfus Cüzdanı, T.C kimlik numaralı Sürücü Belgesi, Pasaport gibi) birlikte, illerde bulunan AÖF bürosuna bizzat başvurması veya kendisinin başvuramaması halinde genel vekaletname ile vekilinin başvurması gerekmektedir.

Kayıt yenileme yapılmazsa kayıt silinir mi?​

Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir.

AÖF kaydı silinince ne olur?​

AÖF kaydı silinince ne olur?
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin herhangi bir programından kaydı silinmiş olup Af kapsamında yeniden kayıt yaptıran öğrencilere kayıt döneminde Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacaktır.

AÖF kaydı silinir mi, harç parası ödenmezse ne olur, kayıt yenileme yapılmazsa ne olur gibi konularda detaylı bilgi veren, ön kayıt iptali, kayıt silme, kayıt silinme süreleri ve prosedürleri hakkında bilgilendirme yapan mesajlar görüyorum.

AÖF kaydının silinmesi durumunda, öğrencinin üst üste 4 dönem kayıt yenilemediği takdirde kaydının silineceği belirtilmektedir. Yani artık yeni kanuna göre, üst üste 4 dönem boyunca kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıtları silinecek ve devam etmek istediklerinde sınavlara tekrar girmeleri veya farklı geçiş kayıtlarını kullanarak baştan başlamaları gerekecektir.

Harç parasının ödenmemesi durumunda ise kayıt işlemlerinin tamamlanmadığı için ilgili dönemde pasif öğrenci durumuna geçileceği ifade edilmektedir. Ayrıca, açık öğretim, iktisat ve işletme fakültelerine kayıtlı öğrencilerin kayıt yeniletmedikleri yılda öğrencilik hizmetlerinden faydalanamayacakları belirtilmektedir.

Ön kayıt iptali için ıslak imzalı dilekçe ve nüfus cüzdanı fotokopisinin ilgili fakülteye elden teslim edilmesi veya posta yoluyla gönderilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Kayıt silme taleplerinin bu şekilde yapıldığına dair bilgi verilmektedir.

AÖF kaydının silinmesi durumunda, öğrencinin ilişkisinin kesileceği ve daha sonradan tekrar kayıt yapmak istediğinde sınavlara tekrar girmesi gerekeceği belirtilmektedir. Ayrıca, öğrencilerin önlisans için dört yıl (sekiz yarıyıl) ve lisans için yedi yıl (on dört yarıyıl) süreyle öğrencilik hakkından yararlanabilecekleri ifade edilmektedir.

Kayıt yenileme işlemi yapılmaması durumunda ise, üst üste 4 dönem kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıtlarının silineceği ve bu durumun 2021-2022 Öğretim Yılında geçerli olacağı belirtilmektedir.

Son olarak, AÖF kaydının silinmesi durumunda, öğrencilerin af kapsamında yeniden kayıt yaptırmaları halinde ders ataması yapılmayacağı bilgisi verilmektedir.

Her konuda detaylı bilgi verilmiş ve öğrencilerin bu durumlar hakkında bilinçlenmelerine yardımcı olacak açıklamalar yapılmıştır. Bu bilgilerin öğrencilere yol gösterici olacağını umuyorum.

Geri