AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AOF kayit icin yatirilan para geri alabilir mi?

Editör

Yeni Üye

AÖF kayıt için yatırılan para geri alabilir mi?​

MEB (açık öğretim )hesabına yanlış yatırılan ücretler iade edilmektedir. Bakanlığımız tarafından, MEB Açık Öğretim ilk kayıt veya kayıt yenileme hesaplarına öğrencimiz olmayan veya kayıt yaptırmayacak kişiler tarafından yanlış (mükerrer) yatırılan ve işlem görmeyen ücretler iade edilmektedir.

AÖF para iadesi nasıl yapılır?​

AÖF para iadesi nasıl yapılır?
Para iadesi dilekçelerinin incelenmesi ve iade işlemlerine kayıtların sona ermesiyle birlikte dilekçe geliş sırasında başlanılır. İadesi uygun görülen dilekçelerdeki bilgiler listelenerek ödemeyi gerçekleştirecek olan Saymanlığa gönderilir. Saymanlık incelemesinden sonra banka aracılığı ile iade sonuçlanır.

Açık Öğretim nasıl iptal edilir?​

Açık Öğretim nasıl iptal edilir?
Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin; özel kimlik belgesi ile (Nüfus Cüzdanı, T.C kimlik numaralı Sürücü Belgesi, Pasaport gibi) birlikte, illerde bulunan AÖF bürosuna bizzat başvurması veya kendisinin başvuramaması halinde genel vekaletname ile vekilinin başvurması gerekmektedir.

Açık lise sınav parası ne kadar?​

AÖL ilk kayıt sınav ücreti 2021 yılında, bir dönem için 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak yatırılacak. https://odeme.meb.gov.tr adresinden de tüm bankaların kredi kartı ile ilk kayıt ve kayıt yenileme sınav ücretini yatırılacak.

Param Classic kart nerelerde geçerli?​

Param Classic kart nerelerde geçerli?
Yüklenen tutar internette ve mağazalardaki tüm POS’larda harcanabilir. ATM’lerden de para yükleme ve çekme işlemleri gerçekleştirilebilir.

Papara işlem iptali nasıl yapılır?​

Papara işlem iptali nasıl yapılır?
Papara’ya kayıtlı cep telefonundan 0850 340 0 340 numaralı çağrı merkezimizi arayarak talebini bildirmen yeterlidir.
Hepsiburada iptal edilen ürün parası ne zaman yatar?​
Yapılan para iadesinin kartınıza veya hesabınıza yansıması bankanızın belirlediği süreye göre değişiklik gösterebilir. Bu süre kredi kartları için en geç 2, banka kartları için ise 8 iş günüdür. Kredi / banka kartınızdan çekilen tutara kadar olan geri ödemeler banka hesabınıza yapılır.

Yanlış yatırılan sınav ücretleri nasıl geri alınır?​

Yanlış yatırılan sınav ücretleri nasıl geri alınır?
Söz konusu paraların iade edilebilmesi için; Yanlış Yatırdıkları para ile ilgili Banka Dekontlarının her iki aslı, doğru yatırdığı Banka Dekontunun bir örneği ve Kimlik bilgileri ile birlikte Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilmesi gerekmektedir.

Açık Öğretim kaydı ne zaman silinir?​

Açık Öğretim kaydı ne zaman silinir?
AÖF kayıt yenileme kaç dönem olmazsa AÖF kaydı silinir? Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir.

AÖF kayıt için yatırılan paranın geri alınıp alınamayacağı konusu oldukça önemlidir. MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından yapılan açıklamaya göre, MEB Açık Öğretim ilk kayıt veya kayıt yenileme hesaplarına öğrenci olmayan veya kayıt yaptırmayacak kişiler tarafından yanlış (mükerrer) yatırılan ve işlem görmeyen ücretler iade edilmektedir. Dolayısıyla, yanlış yatırılan ücretlerin iadesi için gerekli prosedürleri takip ederek paranın geri alınması mümkündür.

AÖF para iadesi işlemi ise şu şekilde gerçekleşmektedir: Para iadesi dilekçeleri incelenir ve iade işlemlerine kayıtların sona ermesiyle başlanır. İadesi uygun bulunan dilekçelerdeki bilgiler, ödemeyi gerçekleştirecek olan Saymanlığa gönderilir. Saymanlık incelemesinden sonra banka aracılığı ile iade işlemi sonuçlanır.

Açık Öğretim kaydının iptali ise öğrencilerin özel kimlik belgesi ile birlikte AÖF bürosuna bizzat başvurmaları veya vekil aracılığıyla başvurmaları gerektiğini belirtmektedir. İptal işlemi için gerekli belgelerin yanı sıra vekaletname de gerekebilmektedir.

Açık lise sınav ücreti ise 2021 yılında bir dönem için 50 TL olarak belirlenmiştir. Bu sınav ücreti Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak yatırılmaktadır. Sınav ücretinin ödemesi ise [https://odeme.meb.gov.tr](https://odeme.meb.gov.tr) adresinden tüm bankaların kredi kartları ile gerçekleştirilebilmektedir.

Yanlış yatırılan sınav ücretlerinin geri alınması için ise doğru belgelerin sunularak Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekmektedir. Bu başvuruda Banka Dekontları, kimlik bilgileri ve dilekçe gibi belgelerin eksiksiz olarak sunulması önem taşımaktadır.

Son olarak, AÖF kayıt yenileme işlemlerinde belirli bir süre geçmesi durumunda kaydın silineceği belirtilmiştir. Üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapılmayan öğrencilerin kayıtlarının silineceği bilgisi paylaşılmıştır. Bu tür detaylı bilgileri dikkate alarak işlemlerinizi gerçekleştirmeniz önem arz etmektedir.

Geri