AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AOF kaydi ne zaman silinir?

Editör

Yeni Üye

AÖF kaydı ne zaman silinir?​

AÖF kayıt yenileme kaç dönem olmazsa AÖF kaydı silinir? Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir.

AÖF kayıt durumu pasif ne demek?​

AÖF kayıt durumu pasif ne demek?
Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler Yükseköğretim Bilgi Sistemine pasif olarak gönderilir. Pasif durumdaki öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar ancak azami öğrenim süreleri işlemeye devam eder. Aynı zamanda sahip oldukları yurt ve nakdi burs imkânlarından da faydalanamazlar.

AÖF kayıt yapılmazsa ne olur?​

AÖF kayıt yapılmazsa ne olur?
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.

AÖF kayıt silinirse tekrar kayıt olabilir mi?​

Anadolu Üniversitesi’nde Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı iken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek yeniden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine yerleşen adaylar önceki kayıtlarını sildirmek koşulu ile kazandıkları yeni bölüme kayıt yaptırabilirler.

Pasif öğrenci kaydı silinir mi?​

Pasif öğrenci kaydı silinir mi?
2 milyon ‘pasif’ öğrencinin kaydı silinecek. Çünkü 4 dönem üst üste katkı payı veya öğrenim ücretini ödemeyenlerin ilişiklerinin kesileceğine ilişkin bir madde kabul edildi. Öğrenciliğini devam ettirmek için pasif öğrenci görünenler ücretlerini ödemezse kayıtlı oldukları programlardan ilişikleri de kesilmiş olacak.

Öğrenci Belgemde neden pasif öğrenci yazıyor?​

Öğrenci Belgemde neden pasif öğrenci yazıyor?
Üniversitede kullanılan pasif öğrenci terimi, öğrencilerin okul hayatına bir süre devam etmeyeceğini gösterir. Öğrenciler bölümlerde yer alan ders seçimlerini yapmadığında sistem tarafından otomatik olarak pasif öğrenci statüsüne dahil edilir.
AÖF pasif öğrenci kayıt yenileme ne zaman?​
AÖF pasif öğrenci kayıt yenileme | AÖF kaydım silinmiş ne yapmalıyım? AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 15 Şubat 2021’de başladı. Adaylar kayıt yenileme işlemlerini online olarak 25 Şubat 2021’e kadar yapabilecek. Mazeretli kayıt tarihi olaraksa 26 Şubat Cuma günü son tarih olarak açıklandı.

Aöf 2 yıllık bölümler en fazla kaç yılda bitirilmeli?​

Aöf 2 yıllık bölümler en fazla kaç yılda bitirilmeli?
Azami süreler ise öğrencinin kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans programları için 8 yarıyıl, lisans programları için 14 yarıyıldır.

AÖF kaydı ne zaman silinir sorusuna verilen cevap oldukça açıklayıcı. AÖF kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler, üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmazlarsa kayıtları silinecektir. Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir.

"AÖF kayıt durumu pasif ne demek?" sorusuna verilen cevapta, kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerin Yükseköğretim Bilgi Sistemine pasif olarak gönderildiği belirtilmiş. Pasif durumdaki öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar, azami öğrenim süreleri işlemeye devam eder ve yurt veya nakdi burs imkânlarından faydalanamazlar.

"AÖF kayıt yapılmazsa ne olur?" sorusuna verilen cevapta ise 17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükmüne dikkat çekilmiş. Buna göre, üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.

"AÖF kayıt silinirse tekrar kayıt olabilir mi?" sorusuna verilen cevapta da detaylı bilgi verilmiş. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine kayıtlı iken Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek yeniden Açıköğretim Fakültesine yerleşen adaylar, önceki kayıtlarını sildirerek kazandıkları yeni bölüme kayıt yaptırabilirler.

"Öğrenci Belgemde neden pasif öğrenci yazıyor?" sorusuna verilen cevapta, pasif öğrenci teriminin öğrencilerin okul hayatına bir süre devam etmeyeceğini gösterdiği belirtilmiş. Öğrenciler ders seçimlerini yapmadıklarında sistem tarafından otomatik olarak pasif öğrenci statüsüne dahil edilirler.

Son olarak, "Aöf 2 yıllık bölümler en fazla kaç yılda bitirilmeli?" sorusuna verilen cevapta, Aöf önlisans programları için azami sürenin 8 yarıyıl, lisans programları için ise 14 yarıyıl olduğu belirtilmiş. Bu sürelerden sonra öğrencinin mezuniyet hakkı elinden alınabilir.

Geri