AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aöf Dönem Notu Ortalaması Nasıl Hesaplanır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Aöf Dönem Notu Ortalaması Nasıl Hesaplanır? Açıköğretim Fakültesi’nde dönem notu ortalaması nasıl hesaplanır merak edenler için açıklayıcı bir yazı hazırladık. İlk olarak, dönemdeki tüm derslerin kredileri toplanır. Sonrasında, her dersin aldığı not ile kredisi çarpılır ve bu değerler toplanır. Elde edilen toplam, dönemdeki tüm derslerin toplam kredisine bölünür. Böylece, Aöf Dönem Notu Ortalaması hesaplanmış olur. Öğrencilerin başarı durumunu gösteren bu ortalama, mezuniyet şartlarını karşılamada da önemlidir. Bu nedenle, dönem notu ortalamasını yüksek tutmak için düzenli çalışma ve derslere zaman ayırmak önemlidir. Ayrıca, eksik olan veya düşük not alınan dersler için telafi çalışmaları yapmak da faydalı olacaktır.
İçindekiler

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri için dönem notu ortalaması hesaplamak oldukça önemlidir. Dönem notu ortalaması, öğrencinin o dönemde aldığı derslerin notlarının ağırlıklı olarak hesaplanmasıyla elde edilir. İşte AÖF dönem notu ortalamasını hesaplamak için izlenmesi gereken adımlar:
1. Adım: Derslerin Kredilerini Belirleyin: Her dersin belirli bir kredisi vardır. Öncelikle, aldığınız derslerin kredi değerlerini kontrol edin. Derslerin kredi değerleri genellikle dersin saat yüküne bağlı olarak belirlenir.
2. Adım: Ders Notlarınızı Belirleyin: Her dersin notunu belirleyin. Notlar genellikle harf notu veya 100’lük sistemle verilir. Harf notlarını 100’lük sisteme dönüştürmek için üniversitenizin not dönüşüm tablosunu kullanabilirsiniz.
3. Adım: Derslerin Ağırlıklarını Hesaplayın: Her dersin kredisi, o dersin ağırlığı olarak kabul edilir. Kredisi yüksek olan dersler, not ortalamasına daha fazla katkıda bulunur. Her dersin kredisini notunuzla çarpın ve bu şekilde dersin ağırlığını bulun.
4. Adım: Toplam Ağırlıkları Hesaplayın: Tüm derslerin ağırlıklarını toplayın. Bu, dönem notu ortalamasının hesaplanmasında kullanılacak olan toplam ağırlığı verir.
5. Adım: Toplam Notları Hesaplayın: Her dersin ağırlığını notu ile çarpın ve bu şekilde dersin toplam notunu bulun. Ardından, tüm derslerin toplam notlarını toplayın.
6. Adım: Dönem Notu Ortalamasını Hesaplayın: Toplam notları, toplam ağırlığa bölerek dönem notu ortalamasını bulun. Bu, o dönem aldığınız derslerin notlarının ağırlıklı ortalamasıdır.
AÖF dönem notu ortalaması hesaplarken dikkat etmeniz gereken nokta, derslerin kredileri ve notları arasındaki ilişkidir. Kredisi düşük olan bir dersten yüksek not almanız, not ortalamasına fazla katkıda bulunmayacaktır. Bu nedenle, dersleri seçerken ve çalışırken dikkatli olmanız önemlidir.

Her dersin kredi değeri ile dönem sonu notunun çarpımı alınır.
Derslerin kredi değerleri toplanarak toplam kredi değeri bulunur.
Her dersin kredi değeri ile dönem sonu notunun çarpımları toplanır.
Toplam çarpımlar, toplam kredi değerine bölünerek ağırlıklı ortalama hesaplanır.
Ağırlıklı ortalama, dönem notu ortalaması olarak kullanılır.

Her dersin kredi değeri ile dönem sonu notunun çarpımı alınır.
Derslerin kredi değerleri toplanarak toplam kredi değeri bulunur.
Her dersin kredi değeri ile dönem sonu notunun çarpımları toplanır.
Toplam çarpımlar, toplam kredi değerine bölünerek ağırlıklı ortalama hesaplanır.

Geri