Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

AOF DGS hangi bolumler var?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.477
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

AÖF DGS hangi bölümler var?​

DGS sonuçları ile Fakültemiz programlarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz üçüncü sınıftan öğrenimlerine devam ederler….Önlisans Programları
- Acil Durum ve Afet Yönetimi.
- Adalet.
- Bankacılık ve Sigortacılık.
- Bilgi Yönetimi.
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.
- Çocuk Gelişimi.

Açıköğretim ders muafiyeti nasıl oluyor?​

Açıköğretim ders muafiyeti nasıl oluyor?
Yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrenci, muafiyet talep edebilir. Bu öğrencinin muafiyet işlemleri, denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi ile yapılır. f. Mezun öğrencilerin Transkript (Not Durum Belgesi) ile başvurması halinde sadece başarılı derslere muafiyet işlemi yapılacaktır.

Ikinci üniversite ne okuyabilirim?​

Adalet.

DGS ile açık öğretim okunur mu?​

DGS ile açık öğretim okunur mu?
Ön lisans mezunu olanlar DGS’ye girmeden AÖF (Açık öğretim)’nin lisans bölümlerine sınavsız olarak doğrudan veya intibak programıyla kayıt yaptırabilirler idi,2016 yılında artık bu da değişti AÖF için artık DGS ye girme şartı getirildi. DGS ile geçiş her üniversitenin %10 kontenjan açması zorunludur.

Dikey geçiş sınavı ile hangi bölümlere geçebilirim?​

Makine mezunu olarak girilebilecek bölümlerin DGS ile tercih edilebildiği puan türleri aşağıdadır.
- Endüstri Mühendisliği –> Sayısal, SAY Puan Türü
- Enerji Sistemleri Mühendisliği –> Sayısal, SAY Puan Türü
- Enerji Yönetimi –> Eşit Ağırlık, EA Puan Türü
- Endüstri ve Sistem Mühendisliği –> Sayısal, SAY Puan Türü

Açık öğretim okurken ikinci üniversite okunabilir mi?​

Açık öğretim okurken ikinci üniversite okunabilir mi?
Not: Açık, uzaktan ve örgün eğitimden mezun ya da öğrenci durumunda olanlar aynı alanda olmamak şartı ile ikinci üniversite kaydı yaptırabilirler.

Ikinci üniversite ders muafiyeti nasil yapılır?​

Yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrenci, muafiyet talep edebilir. Bu öğrencinin muafiyet işlemleri, denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi ile yapılır. Mezun öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) ile başvurması halinde sadece başarılı derslere muafiyet işlemi yapılacaktır.

Açık öğretim ikinci üniversite ders muafiyeti nasıl yapılır?​

Açık öğretim ikinci üniversite ders muafiyeti nasıl yapılır?
Yabancı Dil I – II ders/dersleri için muafiyet başvuruları, kayıt tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısı Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılacaktır.
 
AÖF DGS sonuçları ile kayıt yaptıran öğrencilere farklı ön lisans programlarına devam etme imkanı sunmaktadır. Bu programlar şunlardır:
- Acil Durum ve Afet Yönetimi
- Adalet
- Bankacılık ve Sigortacılık
- Bilgi Yönetimi
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
- Çağrı Merkezi Hizmetleri
- Çocuk Gelişimi

Açıköğretim ders muafiyeti için yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrenciler, denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi ile başvurabilirler. Mezun öğrencilerin Transkript (Not Durum Belgesi) ile başvurması halinde sadece başarılı derslere muafiyet işlemi yapılmaktadır.

İkinci üniversite okumak isteyen öğrenciler Adalet bölümünü tercih edebilirler.

DGS ile açık öğretim okunabilir. Ön lisans mezunu olanlar DGS'ye girmeden AÖF'nin lisans bölümlerine sınavsız olarak doğrudan veya intibak programıyla kayıt yaptırabilirler. Ancak, 2016 yılında AÖF için DGS'ye giriş şartı getirilmiştir. DGS ile geçiş yaparken her üniversitenin %10 kontenjan açması zorunludur.

Dikey geçiş sınavı ile Makine Mühendisliği mezunları Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Yönetimi ve Endüstri ve Sistem Mühendisliği gibi bölümlere geçebilirler.

Açık öğretim okurken ikinci üniversite okunabilir. Açık, uzaktan ve örgün eğitimden mezun ya da öğrenci durumunda olanlar, aynı alanda olmamak şartıyla ikinci üniversite kaydı yaptırabilirler.

İkinci üniversite ders muafiyeti için yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrenciler, denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi ile başvurabilirler. Mezun öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) ile başvurması halinde sadece başarılı derslere muafiyet işlemi yapılmaktadır. Yabancı Dil I - II dersleri için muafiyet başvuruları, kayıt tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi web sitesindeki Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılabilir.
 
Geri
Üst