AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AOF derslerimi nasil gorebilirim?

Editör

Yeni Üye

AÖF derslerimi nasıl görebilirim?​

öğrenmeye yardımcı içeriklerdir. Ders içeriklerine http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden Üniversite Kimliğiyle (T.C. kimlik numaraları ve şifre kullanarak) ya da e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemiyle giriş yaparak Derslerim bölümünden erişilebilir.

ATA AÖF derslerimi nereden görebilirim?​

Kayıtlı olduğunuz programın derslerine ait materyallere Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS)’den ulaşabilirsiniz. LMS’ye web sitemizde yer alan LMS bağlantısı üzerinden, OBS de bulunan LMS butonundan ya da http://lms3.ataaof.edu.tr// adresinden ulaşabilirsiniz.

AÖF sorumlu olduğum dersleri nasıl öğrenebilirim?​

AÖF sorumlu olduğum dersleri nasıl öğrenebilirim?
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerindeki önlisans ve lisans programlarında okutulacak dersler ve sınav sorumluluk ünitelerine www.anadolu.edu.tr/acikogretim/aof-kilavuzlar bağlantısına tıklamanız halinde erişebilirsiniz.

AÖF hangi bölümde hangi dersler var?​

Bölümler
- Acil Durum Ve Afet Yönetimi.
- Adalet.
- Aşçılık.
- Bankacılık Ve Sigortacılık.
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı
- Coğrafi Bilgi Sistemleri.
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.

Açık öğretim sınavlarında kaç üniteden sorumluyuz?​

Ara sınavından ise genel olarak ilk 4 üniteden sınava gireceksiniz. Finalden ise 1-8 üniteden yani kitabın tamamından tamamından sorumlusunuz. Ara sınavına hazırlanan aöf öğrencileri final sınavına da çalışmış olacaktır.

AÖF dersleri ne zaman başlıyor 2020?​

AÖF dersleri ne zaman başlıyor 2020?
2020-2021 ÖĞRETİM YILI
GÜZ DÖNEMİ
24 Eylül 2020 | Yabancı Dil Yeterlik Sınavı
28 Eylül-02 Ekim 2020 | Kayıt Yenileme ve Kayıt Onayı
05 Ekim 2020 | Derslerin Başlangıcı
05 Ekim 2020 | Zorunlu Yabancı Dil Derslerinden / Temel Bilgisayar Derslerinden Muafiyet Sınavı Başvurusu için Son Tarih

Ata Aöf bir dönemde kaç ders alınır?​

Materyal ücretini yatıran ancak ders kaydını yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders kayıtları alabilecekleri dersler arasından 30 krediye kadar Dekanlıkça yapılır. (3) (Değişik:RG-10/10/2020-31270) Öğrenciler, bir yarıyılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders alırlar.

ATA AÖF üstten ders alınabilir mi?​

Birinci sınıf öğrencileri üst sınıftan (ikinci sınıf) ders alabilir mi? Hayır.

AÖF kaçıncı üniteye kadar sorumluyuz?​

AÖF kaçıncı üniteye kadar sorumluyuz?

AÖF kaç ders?​

Bununla birlikte dersin özelliğine göre ara sınav; yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje ve benzeri ölçme-değerlendirme araçlarıyla da yapılabilir. Sadece dönem sonu sınavı yapılan proje gibi derslerde, parçalı sınav uygulanır.

Üniversitede hangi bölümde hangi dersler var?​

YKS-TYT-AYT de Hangi Dersler Var 2021
TESTLER | Soru Sayısı
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi | 6
Toplam | 40
Fen Bilimleri
Fizik | 14

Aöf ilk dönem kaç üniteden sorumluyuz?​

Aöf ilk dönem kaç üniteden sorumluyuz?
Ara sınavına hazırlanan aöf öğrencileri final sınavına da çalışmış olacaktır. Çünkü açık öğretim ara sınavında 1ve 4 ünitenin sorumlu iken, final sınavında ise kitabın tamamından sorumlusunuz. Bundan dolayı final sınavında ara sınavını konularından %50 yakını sorulmaktadır.

AÖF derslerinizi görmek ve öğrenmek için öncelikle Anadolu Üniversitesi'nin resmi web sitesi olan [ekampus.anadolu.edu.tr](http://ekampus.anadolu.edu.tr) adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Burada Üniversite Kimliğiyle (T.C. kimlik numarası ve şifre kullanarak) ya da e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemiyle sisteme giriş yaparak "Derslerim" bölümünden ders içeriklerine erişebilirsiniz.

ATA AÖF öğrencileri ise kayıtlı oldukları programın derslerine ait materyallere Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS) üzerinden ulaşabilirler. Bunun için ATA AÖF web sitesinde yer alan LMS bağlantısını ya da [lms3.ataaof.edu.tr](http://lms3.ataaof.edu.tr/) adresini ziyaret edebilirler.

Ayrıca sorumlu olduğunuz dersler ve derslerin içerikleri hakkında bilgi almak için [www.anadolu.edu.tr/acikogretim/aof-kilavuzlar](http://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/aof-kilavuzlar) linkine tıklayarak ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

AÖF derslerinin başlangıç tarihleri ve sınav programları için de üniversitenin eğitim takvimini takip etmeniz önemlidir. Örneğin, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi için belirlenen tarihlerden yola çıkarak derslerin başlangıç tarihini ve diğer önemli tarihleri takip edebilirsiniz.

AÖF'de ders alırken belirli kurallar ve sınırlamalar bulunmaktadır. Örneğin, bir dönemde en fazla 10 ders alabilirsiniz ve toplamda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimi yapabilirsiniz. Üst sınıftan ders alma konusunda ise genellikle birinci sınıf öğrencilerinin üst sınıftan ders alamayacağı bir kural bulunmaktadır.

Açıköğretim sınavlarında genellikle belirlenen ünitelerden sorumlu olursunuz. Örneğin, ara sınavında ilk 4 üniteden, final sınavında ise 1-8 üniteden sorumlu olabilirsiniz. Bu üniteler genellikle dönem sonu sınavının kapsamını belirlemektedir.

Derslerinizle ilgili ek bilgi ve detaylı içeriklere ulaşmak için sunulan kaynakları doğru ve düzenli bir şekilde takip etmeniz önemlidir. Başarılı bir eğitim dönemi geçirmeniz dileğiyle!

Geri