- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
AÖF ders geçme notu kaç?
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın 0u, Dönem Sonu sınavında p i alınarak hesaplanır. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun 0’u, dönem sonu sınav notunun p’i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.AÖF çıkmış soruları çözmek yeterli mi?
AÖF de çıkmış soruların çıkmama ihtimali yoktur. Bu nedenle AÖF sınavlarına hazırlanan öğrenciler için çıkmış sorular kesinlikle gerekli bir kaynaktır. Kredili sistem için şuanda yeterli bir kaynak olmaya bilir yani sadece çıkmış sorulara çalışmakla dersi geçme olanağınız çok fazla yok.
Açıköğretim sınavına cep telefonu ile girilir mi?
AÖF güz dönemi sınavları başlamak üzere. Yüz binlerce öğrenci ülkenin her ilinde sınava girmek için sabah erken saatlerde yola koyulacak. AÖF sınavlarında bilindiği üzere telefon ve dijital eşyaların sokulması yasak.AÖF Güz Dönemi sınavına girmezsem ne olur?
AÖF Sınava Girmezsem Ne Olur? Finallere girilmediği takdirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız. Maalesef bütünleme veya mazeret sınavı imkanları da bulunmamaktadır. Eğer son sınıf öğrencisi iseniz mezun olamaz okulu bir dönem uzatmış olursunuz.
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. * Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
AÖF ders geçme notu kaç 2021?
AÖF’de ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. FF olan derslerin mutlaka tekrarının yapılması gerekir.
AÖF çıkmış sınav soruları nasıl bulabilirim?
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde yapılan sınavların soru ve cevapları ANADOLUM eKampüs Sisteminde yayınlanmaktadır. https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifrenizle oturum açarak, çıkmış sınav sorularına bakabilir ve cevap anahtarı kısmından soruların doğru cevaplarını görebilirsiniz.AÖF sınav soruları nasıl oluyor?
AÖF sınavlarında her ders için toplam 20’şer adet soru sorulmakta. Bu sorulara ait A, B, C, D ve E olmak üzere toplam 5 şık bulunmaktadır. Gelelim, Bilmeniz Gereken Hususa; Sınav yönetmeliğine göre soruların şık dağılımları EŞİT olarak dağıtılmaktadır.
Açıköğretim sınavına girerken telefonu nereye bırakabilirim?
AÖF, KPSS,ALES gibi sınavlarda öğrencilerin yanında cep telefonu,anahtar, takı gibi eşyaları getirmesi yasak. Böyle olunca okul kantinleri ve okul yakınında bulunan kafe gibi yerlerde belirli bir ücret karşılığında bu eşyalar emanetçilere bırakılıyor.AÖL Online sınav cep telefondan girilir mi?
Online sınavlara internet erişimi olan telefon, tablet, laptop, masa üstü bilgisayar vb. araçlarla girilebilir.” İnternet üzerinden yapılan sınavlara öğrenciler Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden katılım sağlayacak. Öğrenci numarası ve şifreyle giriş yapılacak.
AÖF öğrencileri vizelere girmemeleri durumunda finallere girme hakkını kaybetmiyor. Dileyen öğrenci vizeye girmeden finale girebiliyor. Ancak bilindiği gibi ders notunu vize yüzde 30, final ise yüzde 70 etkiliyor. Bu sebeple eğitimciler öğrencilerin mutlaka vizelere katılmasını öneriyor.
AÖF final sınavına giremedim ne yapmalıyım?
- FİNAL SINAVINA GİREMEDİM, MAZERET SINAVINA GİRMEK.
- 1.Aşama: İLGİLİ DERSİN SINAV TARİHİNDEN İTİBAREN EN GEÇ 2 (İKİ) İŞ GÜNÜ İÇİNDE FAKÜLTE/ M.Y.O. ÖĞRENCİ İŞLERİ
- BİRİMİNE DİLEKÇE İLE BAŞVURUR.
- 2.Aşama: MAZERETİN BELGELENMEMESİ HALİNDE BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEKTİR.
- MAZERET SEBEBLERİ;
AÖF ders geçme notu kaç 2022?
AÖF’de ders geçme notu 35’tir. FF ile gösterilen bu ders notunun altında bir not alan öğrenci o dersten kalır sonraki dönemlerde bu dersi tekrar alır.Geçme notu 35 ne demek?
AÖF’de ders geçme notu 35 puan olarak belirlenmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. FF olan derslerin mutlaka tekrarının yapılması gerekir.