- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
AÖF denetim nedir?
Denetim 1 Bölüm 1: Denetime Giriş ve Denetim Standartları Denetime Giriş ve Finansal Tabloların Denetimi Denetim, ekonomik faaliyetler ve olaylara ilişkin savlarla kabul edilmiş ölçütler arasındaki uygunluğun derecesini araştırmak ve sonuçlarını ilgili kullanıcılara iletmek amacıyla değerleyen sistematik bir süreçtir.Topluluk denetçisi ne demek?
o Anonim şirketlerde yönetim kurulu, o Limited şirketlerde ise müdürler, mahkemece atama yapılana kadar görev yapmak üzere hemen geçici bir denetçi seçer ve bu hususu tescil ettirir. Ana şirketin genel kurulunda topluluk denetçisi ayrıca seçilmemişse, ana şirketin denetçisi topluluk denetçisi olarak tescil edilir.
Genel kabul görmüş denetim standartları nelerdir?
Genel Kabul Görmüş Denetim Standartları denetim faaliyetleri açısından uyulması gereken asgari standartlardır. Genel Kabul Görmüş Denetim Standartları; Genel Standartlar, Çalışma Alanı Standartları ve Raporlama Standartları olmak üzere üç ana gruba ayrılır ve toplam on adettir.Denetim dersi ne demek?
Denetim, bir ekonomik birim veya döneme ait bilgilerin önceden belirlenmiş ölçütlere olan uygunluk derecesini araştırmak ve bu konuda bir rapor düzenlemek amacıyla bağımsız bir uzman tarafından yapılan kanıt toplama ve değerlendirme sürecidir.
TDK denetim ne demek?
Daha önemli bir amaca ulaşabilmek için kişinin tepkilerini, davranışlarını veya başka amaca yönelme eğilimini denetleyip kısıtlaması, otokontrol.Denetçi belgesi nasıl alınır?
- DENETÇİ BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER VE.
- BELGELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR.
- Başvuru dilekçesi.
- Şantiyelerde iş görebileceklerine ilişkin, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair sağlık raporu.
- Diploma.
- Adli Sicil Beyanı
- İlgili meslek odasına kayıt belgesi.
Genel kabul görmüş muhasebe standartları nelerdir?
GENEL KABUL GÖRMÜŞ MUHASEBENİN TEMEL KAVRAMLARI.Muhasebe Denetimi nasıl bir ders?
Muhasebe denetimi, iktisadi faaliyet ve olaylarla ilgili ileri sürülen düşüncelerin önceden belirlenmiş ölçütlere uygunluk derecesini araştırmak ve sonuçlara ihtiyacı olan kişilere haber vermek amacıyla objektif olarak kanıt toplayan ve değerlendiren sistematik bir süreçtir (Güredin, 1995: 3).