AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AOF canli derslere girmek zorunlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

AÖF canlı derslere girmek zorunlu mu?​

Canlı derslere katılımınız zorunlu değildir. Katılamadığınız canlı derslerin kayıtlarını sisteme yüklendikten sonra “Canlı Ders Kayıtları” sekmesinden izleyebilirsiniz.

AÖF 1 3 2 4 kuralı kalktı mı?​

Açıköğretimde sınıf geçme sistemi değiştirildi. Önceden 1-3, 2-4 kuralı dediğimiz 1. sınıftan dersi olanların 3. sınıftan ders alamaması kuralı kalktı. Kalan FF dersinizi istediğiniz sınıfta alabileceksiniz. Böylece sınıf tekrar daha az olmuş olacak.

Açık öğretim devam zorunluluğu var mı?​

Açık öğretim devam zorunluluğu var mı?
Merkezî açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapıldığından ve devam zorunluluğu bulunmadığı için kayıt dondurma işlemi yapılmamaktadır. Ancak öğrenimine devam etmek istemeyen öğrenciler ilgili dönemde kayıt yeniletmeyebilirler. Öğreniminize devam etmek istediğiniz dönemde kaydınızı yeniletebilirsiniz.

AÖF’de okula gitmek zorunlu mu?​

AÖF’de okula gitmek zorunlu mu?
Açık öğretim ile uzaktan eğitim arasındaki en önemli ortak nokta öğrencilerin her iki sistemde de okula gitmeden eğitim almalarıdır. Öğrenciler her iki öğretimi de tercihleri arasında göstererek ÖSYM tarafından programlara yerleştirilebilirler.

Açık Öğretim canlı ders var mı?​

Üniversitemiz Açıköğretim Sistemine kayıtlı öğrencilerin, kayıtlı oldukları derslere internet üzerinden eş zamanlı katılabilmesine imkan sağlayan canlı dersler, 4 Mart Pazartesi günü başladı.

AÖF 1 3 2 4 kuralı nedir?​

Bilindiği üzere geçen senelerde 1.sınıftan dersi olan 3.sınıftan 2.sınıftan dersi olan 4.sınıftan ders alamıyordu. Ancak, geçen sene gelen sistem ile alttan olan dersi çıkartıp üstten ders alma imkanı getirildi.

Açıköğretimde ders işlenir mi?​

Açıköğretimde ders işlenir mi?
AÖF’de dersler kitle iletişim araçları yoluyla işlenir. TRT Okul kanalında her gün 12 saat süreyle açıköğretim dersleriyle ilgili yayınlar yapılarak, öğrencilere çeşitli konularda bilgiler aktarılmaktadır.

Açık öğretim derslerini nasıl izleyebilirim?​

Açık öğretim derslerini nasıl izleyebilirim?
Ders içeriklerine http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden Üniversite Kimliğiyle (T.C. kimlik numaraları ve şifre kullanarak) ya da e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemiyle giriş yaparak Derslerim bölümünden erişilebilir.
AÖF yoklama var mı?​
Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.
AÖF öğrencilik hakkı kaç yıl 2021?​
Öğrenci kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans için dört yıl (sekiz yarıyıl), lisans için yedi yıl (on dört yarıyıl) süreyle öğrencilik hakkından yararlanabilir. Öğrenci kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik hakkından yararlanamaz ve sınavlara katılamaz.

AÖF canli dersler ne zaman başlayacak 2021-2022?​

AÖF canli dersler ne zaman başlayacak 2021-2022?
2021-2022 AÖF ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte AÖF canlı derslerin ne zaman başlayacağı da belli oldu. Anadolu Üniversitesi AÖF, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla canlı derslerin 18 Ekim itibarıyla başlayacağını duyurdu.

AÖF canlı derslere katılımın zorunlu olmadığını belirtmişsiniz. Bu oldukça esnek bir yaklaşım ve öğrencilere dersleri izlemek için zamanlarını kendilerinin planlamasına olanak tanıyacaktır. Canlı derslere katılamayan öğrencilerin, ders kayıtlarını sistemden izleyebilmeleri de büyük bir avantaj.

AÖF'de artık 1-3, 2-4 kuralının kalktığını söylemişsiniz. Bu kuralın kalkmasıyla öğrencilerin diledikleri sınıftan ders alabilme esnekliği artmış olacak ve kalan FF derslerini istedikleri sınıfta alabilecekler. Bu değişiklik sayesinde sınıf tekrarı yapma zorunluluğu azalmış olacak.

Açık öğretimde devam zorunluluğunun olmadığını belirtmişsiniz ve bu durumda kayıt dondurma işlemi yapılmadığını açıklamışsınız. Öğrencilerin istedikleri dönemde kayıt yaptırabileceği ve öğrenimlerine istedikleri zaman devam edebilecekleri konusunda bilgilendirme yapmışsınız.

Açık öğretim ve uzaktan eğitimde okula gitme zorunluluğu olmadığına dair bilgi vermişsiniz. Bu durum öğrencilere büyük bir esneklik sağlıyor ve her iki sistemde de eğitim alabilme şansı sunuyor. Öğrencilerin tercihlerine göre eğitim almaları önemli bir avantaj olarak gözüküyor.

Son olarak, AÖF'de canlı derslerin başladığı tarihi ve AÖF öğrencilerinin bu derslere ne zaman başlayabileceğini söylemişsiniz. 18 Ekim itibarıyla canlı derslerin başladığını belirtmişsiniz. Bu, öğrencilerin eğitim programlarını planlamaları açısından önemli bir bilgi. Video içerikleri de izleyebilmeleri öğrencilere ek bir kolaylık sağlıyor.

Geri