Aof 1 doneminde kalinan dersler ne olacak?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aof 1 döneminde kalınan dersler ne olacak?​

AÖF’de harf notu FF olan derslerden direkt kalınıyor. Öğrenci FF ile kaldığı dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar alır. Yani güz döneminde kalan bir ders seneye güz döneminde alınabilir.

Ikinci üniversite ders seçimi nasıl yapılır?​

Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresinden Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile ilgili kayıt yenileme tarihleri içinde yapılabiliyor. Ders seçimi ilgili kayıt yenileme tarihinin son günü saat 23:30’a kadar yapılabilir.

Anadolu Üniversitesi 1 dersten kalınca ne olur?​

Anadolu Üniversitesi 1 dersten kalınca ne olur?
Bu arada AÖF ders sistemi iki farklı döneme ayrılıyor bir yıl içerisinde. İlk yıl birinci dönemde kalınan ders ancak ikinci yılın ilk döneminde alınabiliyor. Aynı şekilde ikinci dönem kalınan bir ders için bir sene sonraki ikinci dönemi beklemek gerekiyor. Aksi takdirde dersten kalırsınız.

AÖF sınıfta kalınca ne olur?​

Yeni sistemde sınıfta kalmak yok dersten kalıyorsun. tmm seneye o dersleri tekrar alırsın.

AÖF bahar döneminde alttan ders alınır mı?​

MADDE 4 – (1) (Değişik: Senato-09/04/2019-4/4) Programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının güz döneminde okutulan tüm dersleri almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz. Bununla birlikte kayıt yaptırdığı öğretim yılının bahar döneminden itibaren üst yarıyıllardan ders alabilir.

Güz dönemi dersi bahar döneminde alınabilir mi?​

Güz dönemi dersi bahar döneminde alınabilir mi?
(2) (Değişik: Senato-09/04/2019-4/4) Öğrenci, güz dönemi derslerini bahar döneminde; bahar dönemi derslerini güz döneminde alamaz, ancak yaz okulunda her iki dönemden de ders alabilir. (3) Öğrenci, kurum içi/kurum dışındaki diğer yükseköğretim programlarından ders alamaz.

Aof ders seçimi neye göre yapılır?​

Kayıt yeniletecek öğrencilere Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenci 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçebilecek. Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılacak.

Tek ders sınavından kalınca ne olur?​

Tek ders sınavında başarılı olması halinde kalan f notlu dersi geçerek mezun olabilmektedir. Eğer öğrenci tüm derslerini geçtiği hale ortalaması 2. 00 ise bir dersten veya birkaç dersten tek ders sınavına girmesi gerekebilir.

AÖF sınıf tekrarı nasıl oluyor?​

AÖF sınıf tekrarı nasıl oluyor?
Koşullu geçer harf notlu dersi yoksa, Ders Seçim (Ekle-Sil) Otomasyonunda yer alan CC ve üzeri harf notu aldığı dersleri tekrar alabilecektir.

AÖF sınıfta kalma var mı?​

Yeni sistemde sınıfta kalmak yok dersten kalıyorsun.
 
AÖF öğrencilerinin karşılaştığı farklı durumlar hakkında detaylı bilgi verilen bu mesajları ayrı ayrı ele alalım:

1. **AÖF'de Kalınan Dersler:** AÖF'de FF notu alan derslerden direkt olarak kalınıyor ve bu dersler bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar alınabiliyor. Yani, güz döneminde kalan bir ders, seneye yine güz döneminde alınabilir.

2. **Anadolu Üniversitesi 1 Ders Kalmak:** Anadolu Üniversitesi'nde bir ders kaldığında, AÖF ders sistemi iki farklı döneme ayrılıyor. İlk yıl birinci dönemde kalan ders ancak ikinci yılın ilk döneminde alınabiliyor. Benzer şekilde, ikinci dönemde kalan bir ders için bir sonraki yılın ikinci dönemi beklenmelidir.

3. **AÖF'de Sınıfta Kalmak:** Yeni sistemde AÖF'de sınıfta kalmak uygulaması bulunmamaktadır. Ancak, bir dersi başarısız olmanız durumunda, ilerleyen dönemlerde tekrar almanız gerekecektir.

4. **AÖF Bahar Döneminde Altı Ders Alınabilir mi?:** AÖF'de yeni kayıt yaptıran öğrencilerin, kayıt yaptırdıkları yılın bahar döneminden itibaren üst yarıyıllardan ders alabildiği belirtilmektedir.

5. **Güz Dönemi Dersi Bahar Döneminde Alınabilir mi?:** Öğrenci, güz dönemi derslerini bahar döneminde alamaz, ancak yaz okulunda her iki dönemden de ders alabilir. Öğrenciler, kurum içi veya kurum dışındaki diğer yükseköğretim programlarından ders alamazlar.

6. **AÖF Ders Seçimi:** AÖF ders seçimi, öğrencilerin kayıt yenileme tarihleri içinde aof.anadolu.edu.tr adresinden Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu aracılığıyla yapılır. Öğrenciler ders seçimini, kayıt yenileme tarihinin son günü saat 23:30'a kadar gerçekleştirebilirler.

7. **Tek Ders Sınavından Kalmak:** Tek ders sınavında başarılı olan öğrenci, kaldığı dersi geçerek mezun olabilir. Eğer öğrencinin ortalama notu 2.00 ise, bir dersten veya birkaç dersten tek ders sınavına girmesi gerekebilir.

8. **AÖF Sınıf Tekrarı:** AÖF'de koşullu geçer harf notu olmayan derslerde CC ve üzeri harf notu alan öğrenciler, Ders Seçim (Ekle-Sil) Otomasyonu üzerinden aynı dersleri tekrar alabilirler.

Sonuç olarak, AÖF sürecinde kalınan dersler, sınıfta kalma durumu ve sınavlardaki başarılar gibi konularda dikkatli olmak ve gerekli adımları zamanında atmak önemlidir. Her dönemi başarılı bir şekilde tamamlayabilmek için ders seçimine dikkat edilmesi ve gerektiğinde ilgili sınavlara hazırlanılması önemlidir.
 
Geri
Üst