Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

AOF 1 3 2 4 kurali kalkti mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

AÖF 1 3 2 4 kuralı kalktı mı?​

Açıköğretimde sınıf geçme sistemi değiştirildi. Önceden 1-3, 2-4 kuralı dediğimiz 1. sınıftan dersi olanların 3. sınıftan ders alamaması kuralı kalktı. Kalan FF dersinizi istediğiniz sınıfta alabileceksiniz. Böylece sınıf tekrar daha az olmuş olacak.

2 yıllık açıköğretim için TYT yeterli mi?​

Açıköğretim bölümleri 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olarak hizmet vermektedir. Bu yıl 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girmek ve en az 150 puan almak gerekmektedir.

4 yıllık AÖF 2 yılda biter mi?​

4 yıllık AÖF 2 yılda biter mi?
MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.

Açık öğretim dersten kalınca ne olur?​

Açık öğretim dersten kalınca ne olur?
AÖF’de harf notu FF olan derslerden direkt kalınıyor. Öğrenci FF ile kaldığı dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar alır. Yani güz döneminde kalan bir ders seneye güz döneminde alınabilir.

AÖF sınavından geçmek için kaç soru yapmak gerekir?​

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30’ar dakika sınav süresi veriliyor. Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.

Aöf 45 kredi fazla kaç kredi alınır?​

Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken zorunlu ve ortak dersler vardır. Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir.

2 yıllık açıköğretim için AYT gerekli mi?​

2 yıllık açıköğretim için AYT gerekli mi?
İki aşamadan oluşan sınavın birinci aşaması Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci aşaması ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) olup TYT’den 500 puan üzerinden 150 ve üzeri puan alan adaylar, iki yıllık önlisans programlarını; 180 puan aşan adaylar ise AYT’ne katılabilmektedir.

Açık öğretim için hangi sınava girmek gerekir?​

Açık öğretim için hangi sınava girmek gerekir?
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

AÖF ne kadar sürede biter?​

Öğrenci kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans için dört yıl (sekiz yarıyıl), lisans için yedi yıl (on dört yarıyıl) süreyle öğrencilik hakkından yararlanabilir. Öğrenci kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik hakkından yararlanamaz ve sınavlara katılamaz.

4 yillik acik ogretim var mi?​

Her yıl öğrenci adaylarının en çok tercih ettiği fakültelerin başında gelen AÖF bölümleri yine yoğun ilgi görüyor. Birçok üniversitede 4 yıllık AÖF bölümleri bulunuyor. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilecekler.

AÖF 3 dersten kaldım ne olacak?​

AÖF 3 dersten kaldım ne olacak?
Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer.

AÖF hangi derslerden kaldım?​

AÖF hangi derslerden kaldım?
Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir. Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir.

AÖF den kaç net yaparsam geçerim?​

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) ders geçme notu 30’dur. 30’un altında kalan her not, FF alarak doğrudan kalacak, 30’un üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacaktır.

AÖF ara sınav geçme notu kaç?​

Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. AÖF GEÇME NOTU KAÇ? Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir.

45 AKTS ne demek?​

45 AKTS ne demek?
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS’dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır.
 
AÖF 1 3 2 4 kuralının kalktığı bilgisini paylaştığınız için teşekkürler. Bu değişiklik sayesinde öğrencilerin daha fazla esnekliğe sahip olacağını ve sınıf tekrarının azalacağını görebiliyoruz.

2 yıllık açıköğretim programlarına TYT ile kayıt yaptırabilmek için en az 150 puan almak gerektiğini belirtmişsiniz. Bu puanı alan adaylar, 2 yıllık açıköğretim programlarına başvurabilirler.

4 yıllık bir AÖF programının 2 yılda bitip bitmeyeceği konusunda belirtilen maddeye göre öğrencilere verilen program süresi, 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için ise 8 yarıyıldır.

Açık öğretimde ders başarısızlığı durumunda, FF notu alan öğrencilerin o dersi bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar alabileceği bilgisini paylaşmışsınız. Bu sistem sayesinde öğrencilerin dersten kalma durumlarıyla ilgili daha esnek bir yaklaşım sağlanmış oluyor.

AÖF sınavından geçmek için belirli bir miktarda soruyu doğru cevaplamak gerektiğine dair detayları açıklamışsınız. Öğrencilerin başarılı sayılabilmeleri için belirli bir başarı puanını geçmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, 45 AKTS'nin bir dönem içinde alınabilecek en fazla kredi sayısını temsil ettiğini ve öğrencilerin normal ders yükünün 30 AKTS olduğunu belirtmişsiniz. Tekrarlanan derslerin normal ders yüküne dahil olduğu bilgisini de eklemişsiniz.

Bu veriler ışığında, açıköğretim sistemi ve AÖF ile ilgili detaylı bilgileri paylaştığınız için teşekkürler. Eğer başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst