AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Any sayilabilen mi sayilamayan mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Any sayılabilen mi sayılamayan mı?​

Any kelimesi hiç anlamında kullanılmaktadır ve hem sayılabilen hem de sayılamayan isimlerle kullanılabilir. Sayılabilen isimlerle kullanıldığında her zaman çoğul, sayılamayan isimlerle kullanıldığında ise hep tekil olur. Any kelimesi yalnızca olumsuz ve soru cümlelerinde kullanılır.

Some dan sonra çoğul mu tekil mi?​

Some dan sonra çoğul mu tekil mi?
Sayılamayan kelimelerde “biraz”, sayılabilen kelimelerde ise “birkaç” anlamına gelen “some”, biraz anlamında kullanıldığında isim her zaman tekil olur. Çünkü sayılamayan isimler çoğul kullanılmamaktadır. Sayılabilen isimlerle kullanıldığında ise isim çoğul olarak kullanılmaktadır.

There is a anlamı nedir?​

There is a anlamı nedir?
There is ve there are, Türkçe’deki “var” ifadesinin karşılığıdır. Eğer varlığını bildirdiğimiz şey tekil ise “there is”, çoğul ise “there are” kalıbını kullanırız. Bu yapı, ayrıca bir şeyin yerini bildirmek için de kullanılır.

Much sayılamayan mı?​

Many, çok sayıda anlamına gelir. Sayılabilenlerde, olumsuz ve soru cümlelerinde kullanılır. Olumlu cümlede görürsek bunun resmi bir kullanım olduğunu anlarız. Much, çok miktarda anlamına gelir.

Some a lot of nerelerde kullanılır?​

Some a lot of nerelerde kullanılır?
Sayılabilen / Sayılamayan İsimler konusunda eksikleriniz yoksa, hadi o zaman bu miktar belirleyicilere yakından bakalım:
- some: ‘Biraz, birkaç’ anlamındadır. There is ve there are ile olumlu cümlelerde kullanılır.
- any: ‘Hiç’ anlamındadır.
- a lot of: ‘Çok sayıda, çok miktarda’ anlamındadır.

Milk How many mi How Much mı?​

Milk How many mi How Much mı?
Örneğin “milk (süt)” kelimesi sayılamayan bir isimdir. Elinizde ne kadar süt olduğunu anlatmak için 1 süt, 2 süt yerine 1 bardak süt, 2 şişe süt gibi ifadeler kullanırız. Bu tür sayılamayan nesnelerin miktarını sorarken “How Much” kullanırız.
Some Any No nerelerde kullanılır?​
Some. Some, en yaygın şekliyle; (biraz, birkaç) manasında kullanılmaktadır. Hem sayılabilen hem de sayılamayan isimlerle kullanılmaktadır.

Countable and Uncountable Nouns nedir?​

Countable and Uncountable Nouns nedir?
“Countable” (sayılabilir) isimler genellikle elma, kalem gibi somut olarak sayabildiğimiz isimlerdir. “Uncountable” (sayılamayan) isimler de pirinç, su, hava gibi teker teker sayamadığımız isimlerdir.

There is There are neye göre kullanılır?​

There is There are neye göre kullanılır?
There sözcüğü tekil isimlerle there is, çoğul isimlerle there are biçimini alır. Her iki şekilde de “vardır” anlamını verir.
 
Merhaba,

Any kelimesi her iki durumda da kullanılabilir çünkü anlamı "hiç"tir, ancak sayılabilir isimlerle kullanıldığında çoğul, sayılamayan isimlerle kullanıldığında ise tekil olur.

Some kavramı ise "biraz" anlamına gelir ve sayılamayan isimlerle kullanıldığında tekil olurken, sayılabilir isimlerle kullanıldığında çoğul olur.

There is ve there are ifadeleri ise "var" anlamına gelir. Tekil bir varlık bahsedildiğinde "there is", çoğul bir varlık bahsedildiğinde ise "there are" kullanılır.

Much kelimesi ise "çok miktarda" anlamına gelir ve sayılamayan isimlerle kullanılırken, many kelimesi sayılabilir isimlerle kullanılır.

Some, any ve a lot of miktar belirleyicileri farklı anlamları ifade ederler. Some "biraz, birkaç", any "hiç" ve a lot of "çok sayıda, çok miktarda" anlamlarına gelir.

Sayılamayan isimlerin miktarını sormak için "How much" kullanılırken, sayılabilir isimlerin miktarını sormak için "How many" kullanılır.

Countable and Uncountable Nouns ise sayılabilir ve sayılamayan isimleri ifade eder. Sayılabilir isimler genellikle somut nesneleri ifade ederken, sayılamayan isimler genellikle soyut kavramları ifade eder.

There is ve there are ise varlık bildirirken kullanılır ve tekil isimlerle "there is", çoğul isimlerle ise "there are" kullanılır.

Umarım verdiğim bilgiler yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst