AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

antropolog nedir nasıl olunur

haberci

Yeni Üye
antropolog ne demek
Antropolog olarak calışmak isteyenlerin;
Tarih, biyoloji ve sosyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı,
Toplumların biyolojik ve kulturel ozelliklerine ilgi duyan,
Araştırma gucu yuksek ve ilgisinin yanı sıra bilimsel meraka sahip,
Ayrıntılarla uğraşmayı seven,
Gozlem yeteneği gelişmiş,
Analitik duşunme gucu yuksek,
Dikkatli ve sabırlı,
İnsanlarla iletişimi iyi kimseler olmaları gerekmektedir
Antropolog, evrenin ve dunyanın oluşumu,yaşamın başlangıcı ve gelişimi,insanın biyolojik
evrimi, ırkların doğuşu, insan topluluklarının fiziki yapı, kultur ve davranış ozelliklerini ve
diğer topluluklarla farklılıklarını araştıran kişidir
Antropoloji programında eğitim suresi 4 yıldır
Mesleğin eğitimine girebilmek icin;
Lise veya dengi okul mezunu olmak,
Yuksekoğretime Geciş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı nda (LYS)
Antropoloji lisans programı icin yeterli TM3 puan almak
Oğrenci Secme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) Tercih Bildirim Formunda
Antroploji lisans programı ile ilgili en az bir yuksek oğretim programını tercih
etmek gerekmektedir
Bu yuksekoğretim programında oğrenim gormek isteyen adaylar liselerin TurkceMatematik alanından mezun iseler YGS ve LYS sonuclarına gore OSYM tarafından
yapılan yerleştirme işleminde diğer alanlardan mezun olanlara gore daha yuksek bir
ağırlıklı puan elde etmekte ve oncelikle yerleştirilmektedirler

Antropolog, insanlığın fiziksel ve kültürel özelliklerini, toplumlardaki farklılıkları ve benzerlikleri araştıran, evrenin ve dünyanın oluşumu, yaşamın başlangıcı ve gelişimi, insanın biyolojik evrimi gibi konuları inceleyen bir uzmandır. Antropolog olmak isteyen kişilerin genellikle tarih, biyoloji ve sosyolojiye ilgi duymaları ve bu alanda başarılı olmaları gerekmektedir. Ayrıca toplumların biyolojik ve kültürel özelliklerine ilgi duymalı, araştırma gücü yüksek, ayrıntılara önem veren, gözlem yeteneği gelişmiş, analitik düşünme gücü olan, dikkatli, sabırlı ve insanlarla iyi iletişim kurabilen kimseler olmaları önemlidir.

Antropoloji eğitimi genellikle lisans düzeyinde 4 yıl sürmektedir. Bu mesleği yapabilmek için lise veya dengi bir okuldan mezun olmak gerekmektedir. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) süreçlerinde Antropoloji lisans programı için gerekli TM3 puanını almak gerekmektedir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan tercih bildirim formunda en az bir yükseköğretim programını belirtmek gerekmektedir.

Yükseköğretim programında eğitim görmek isteyen adaylar, liselerin Türkçe-Matematik alanından mezun olanlar, YGS ve LYS sonuçlarına göre diğer alanlardan mezun olanlara göre daha yüksek bir ağırlıklı puan elde ederek öncelikli olarak yerleştirilmektedirler. Bu mesleği seçenler genellikle araştırmacı, analitik düşünceye sahip ve karmaşık konularla uğraşmaktan keyif alan kişiler olmalıdır. Ayrıca Antropologlar genellikle saha çalışmaları yaparlar ve farklı kültürlere olan meraklarıyla bu mesleği benimserler.

Geri