AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antrenörlük bölümü dersleri

haberci

Yeni Üye
Antrenörlük dersleri
Yüksek öğretim kurumlarının antrenörlük eğitimi programlarında eğitim süresi 4
yıldır
Bu programda; Spor Biyolojisi, Uygulamalı Fizyoloji, Işlevsel Anatomik Yapı,
Kineziyoloji, Ilk Yardım İlkeleri, Spor Psikolojisi, Çalışma Fizyolojisi, Psiko sosyal
Açıdan Spor gibi dersler okutulmaktadır
Antrenör yetiştirme kurslarının süresi sıradan 20 gündür (toplam 150 saattir)
Kurs boyunca temel ve özel eğitim programları uygulanır
Temel eğitim programında; Spor Anatomisi, Spor Fizyolojisi, Antrenman Bilgisi,
Spor ve Besin, Spor Psikolojisi, Sporda Idare, Teşkilatlanma ve Organizasyon,
Spor Hekimliği (İlkyardım, Masaj ve Sakatlanma), Spor Sosyolojisi dersleri
okutulmaktadır
Özel eğitim programında; Özel Antrenman Bilgisi, Spor Dalı Teknik ve Taktikleri,
Spor Dalı Oyun Kuralları, Sporda Gözlem, Ölçme ve Değerleme dersleri
okutulmaktadır
Kurs sonunda esas ve özel eğitim programlarında yer alan derslerden yazılı, sözlü
ve uygulamalı olarak sınav yapılmaktadır *

Antrenörlük eğitimi oldukça kapsamlı ve disiplinlerarası bir alandır. Yüksek öğretim kurumlarında 4 yıl süren bir eğitim programı ile antrenörlük alanında lisans düzeyinde eğitim alınmaktadır. Bu program, genellikle Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde yürütülmektedir.

Program boyunca öğrencilere çeşitli dersler verilmektedir. Bunlar arasında Spor Biyolojisi, Uygulamalı Fizyoloji, Işlevsel Anatomik Yapı, Kineziyoloji, İlk Yardım İlkeleri, Spor Psikolojisi, Çalışma Fizyolojisi, Psiko-sosyal Açıdan Spor gibi dersler yer almaktadır. Bu dersler, antrenör adaylarının spor bilimleri, insan anatomisi ve fizyolojisi, spor psikolojisi gibi konularda teorik ve pratik bilgi sahibi olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Öte yandan, antrenör yetiştirme kursları da antrenörlük alanında eğitim almak isteyen bireylere kısa süreli yoğun bir eğitim sunmaktadır. Bu kurslar genellikle 20 gün süreli olup toplamda 150 saatlik bir eğitim programını kapsar. Kurs boyunca temel ve özel eğitim programları uygulanmaktadır.

Temel eğitim programında Spor Anatomisi, Spor Fizyolojisi, Antrenman Bilgisi, Spor ve Beslenme, Spor Psikolojisi, Sporda İdare, Teşkilatlanma ve Organizasyon, Spor Hekimliği (İlk Yardım, Masaj ve Sakatlanma), Spor Sosyolojisi gibi dersler verilmektedir. Bu dersler antrenör adaylarına spor alanında temel bilgi ve yetkinlik kazandırmayı hedefler.

Özel eğitim programında ise Özel Antrenman Bilgisi, Spor Dalı Teknik ve Taktikleri, Spor Dalı Oyun Kuralları, Sporda Gözlem, Ölçme ve Değerleme gibi dersler yer almaktadır. Bu dersler antrenör adaylarının belirli spor branşlarına yönelik teknik, taktik ve oyun kuralları konularında uzmanlaşmalarını sağlar.

Kursun sonunda, esas ve özel eğitim programlarında yer alan derslerden yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlar yapılmaktadır. Bu sınavlar, antrenör adaylarının kazandıkları bilgi ve becerileri değerlendirmeyi amaçlar. Sonuç olarak, antrenörlük eğitimi süreci hem yükseköğretim kurumlarında hem de yetiştirme kurslarında teorik ve pratik bilgi birikimi sağlayarak nitelikli antrenörlerin yetişmesine katkıda bulunmaktadır.

Geri