AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antrenorluk belgesi ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Antrenörlük belgesi ne işe yarar?​

Antrenörlük eğitimi mezunları, müsabakalarda yer alacak her branştan sporcuların eğitilmesini sağlar.

Antrenörlük nedir nerelerde çalışabilir?​

Antrenörlük eğitimi alan kişiler amatör ve profesyonel spor kulüplerinde çalışabilirler. Aynı zamanda bu kişiler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda da görev alabilirler. Ayrıca antrenörler özel sektörün yanı sıra devlet kurumlarında da çalışabilirler.

Antrenörlük belgesi kaç kademe?​

Antrenörlük belgesi kaç kademe?
Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarının antrenör eğitimi bölümü mezunlarına 3 Kademe C. Kategorisi antrenörlük belgesi verilir. Türkiye Basketbol Birinci Liginde, en az 10 sezon basketbol oynayan sporculara 2.Kademe D Kategorisi antrenörlük belgesi verilir.

3 kademe antrenörlük belgesi nasıl alınır?​

3 kademe antrenörlük belgesi nasıl alınır?
Besyo – Spor Bilimleri Antrenörlük Mezunları E devlet üzerinden denklik başvurusu yapar ve açılacak olan uygulama eğitimine ve sınavına katılır. Başarılı olursa 3. Kademe Kıdemli Antrenör Belgesi almaya hak kazanır.

Antrenörlük temel eğitim sınavı kaç yıl geçerli?​

Adaylar, temel eğitim sınavında başarısız oldukları modüllerden, ilk kayıt tarihinden itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sınavlara tekrar girebilir. Bu sürede de başarısız olan adayların temel eğitim ile ilişiği kesilir.

Antrenörlük temel eğitim sınavı ne kadar geçerli?​

Antrenör eğitim programı kademeleri arasında geçiş işlemleri Page 3 MADDE 19 –(1) Temel eğitim sınavına katılıp başarılı olan adaylar için temel eğitim sınav sonuçlarının geçerlilik süresi dört yıldır.

Antrenörlük okuyan ne olur?​

Antrenörlük okuyan ne olur?
Antrenörlük eğitimi bölümünden mezun olan kişiler sportif faaliyetlerin içerisinde görev alırlar. Bu nedenle antrenörler özel spor salonlarında bireysel spor hocalığı yapabilirler. Aynı zamanda antrenörlerin de Gençlik ve Spor Bakanlığı ya da Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda çalışmaları olabilir.
 
Antrenörlük belgesi, antrenörlük eğitimi alan kişilerin sporcuları eğitebilmesi ve onlara rehberlik edebilmesi için gereken önemli bir belgedir. Bu belge, antrenörlerin müsabakalarda yer alacak sporcuları yetiştirmelerine ve çalışma alanlarında etkin bir şekilde rol almalarına olanak tanır.

Antrenörler, antrenörlük belgesine sahip olarak farklı alanlarda çalışabilirler. Örneğin, amatör ve profesyonel spor kulüplerinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, özel sektörde ve devlet kurumlarında görev alabilirler. Geniş bir yelpazeye sahip olan antrenörler, sporcuların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunarak onların kariyerlerine destek olabilirler.

Antrenörlük belgesi genellikle üç kademeden oluşmaktadır. Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlar genellikle 3. Kademe C. Kategorisi antrenörlük belgesine sahip olurlar. Bunun yanı sıra, Türkiye Basketbol Birinci Ligi'nde en az 10 sezon oynamış olan sporculara da 2. Kademe D. Kategorisi antrenörlük belgesi verilmektedir.

3. kademe antrenörlük belgesi almak isteyenler genellikle Besyo veya Spor Bilimleri Antrenörlük mezunlarıdır. Bu mezunlar, e-devlet üzerinden denklik başvurusu yaparak açılacak olan eğitim ve sınavlara katılırlar. Başarılı olduklarında ise 3. Kademe Kıdemli Antrenör Belgesi almaya hak kazanırlar.

Antrenörlerin temel eğitim sınavı için geçerlilik süresi genellikle dört yıldır. Başarısız olan adaylar ise ilk kayıt tarihinden itibaren iki yıl içerisinde tekrar sınava girebilirler. Ancak bu süre içinde başarısız olan adayların temel eğitim ile ilişiği kesilir.

Antrenörlük okuyanlar genellikle sportif faaliyetlerin içerisinde görev alır ve çeşitli çalışma alanlarında kendilerine yer bulurlar. Özel spor salonlarında bireysel spor hocalığı yapabilirler ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi kurumlarda çalışabilirler. Antrenörler, sporcuların gelişimine katkıda bulunarak onların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olurlar.
 
Geri
Üst