AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antrenorluk belgesi hangi kurumlar tarafindan verilmektedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Antrenörlük belgesi hangi kurumlar tarafından verilmektedir?​

MADDE 8 – (1) Antrenör eğitim programı, federasyonların, gençlik ve spor il müdürlükleri ile sporla ilgili diğer kurum ve kuruluşların ihtiyaçları esas alınarak temel eğitim ve uygulama eğitimi olarak düzenlenir.

Antrenör olmak için üniversite şart mı?​

Öncelikle antrenörün en az lise mezunu olması gerekir. Ayrıca antrenörlerin genel olarak zihinsel ve fiziksel bir engeli bulunmamalıdır. Cezai hüküm giymeyen ve herhangi bir cezası olmayan kişiler antrenör olabilirler. Bazı spor dallarında antrenör olunabilmesi için de yaş sınırı bulunmaktadır.
Futbol antrenörlük sertifikası nasıl alınır?
TFF GRASSROOTS C LİSANSI KURSU Başvuru Şartları Nelerdir?
- a) Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
- b) 1 adet vesikalık fotoğraf,
- c) Kurs tarihinden en erken bir ay önce alınmış arşivli adli sicil kaydı,,
- ç) Kursa katılımının uygun olduğuna dair, tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık.

Antrenör nerede çalışır?​

Antrenörlük eğitimi alan kişiler amatör ve profesyonel spor kulüplerinde çalışabilirler. Aynı zamanda bu kişiler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda da görev alabilirler. Ayrıca antrenörler özel sektörün yanı sıra devlet kurumlarında da çalışabilirler.

Antrenör olmak için hangi üniversite?​

Antrenörlük eğitimi bölümünde okumak isteyen kişiler Kocaeli Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi’nde bulunan bölümü tercih edebilirler. Aynı zamanda antrenörlük eğitimi almak için Türkiye genelinde bulunan pek çok üniversite tercih edilebilir.
GSB antrenörlük belgesi nasıl alınır?
Antrenörlük mesleğine adım atmak isteyenlerin ve mevcut antrenör belgesinin kademesini yükseltmek isteyenlerden muafiyet hakkı bulunmayanların Temel Eğitim başvuruları 08-14 Şubat 2021 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Futbol antrenörlük Kurs başvuruları ne zaman?​

Antrenör lisans kursları başvuruları başladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesi TFF.org üzerinden yapılacak başvurular, 18 Ekim 2019 Cuma günü saat 17.00’de sona erecek.

Geri