AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antivirüsü Atlatan Tehlike

haberci

Yeni Üye
Konu Başlığı : Antivirüsü Atlatan Tehlike

Kaynak Linki :

Kod:

http:wwwhaberprogramcomh20110919176864antivirusuatlatantehlikephp

Konu Tarihi: 19 Eylül 2011

Alıntı:

Bilgisayarınızda güçlü bir antivürüs olsa bile, bu virüsü yakalaması imkansız

Anti virüs yazılımları kullanmak işletim sisteminizi zararlı yazılımlardan korumak için en güvenilir yöntemlerden biri Fakat her geçen gün gelişen güvenlik yazılımları tarafından fark edilmemeyi hedefleyen virüsler de sürekli yeni yöntemler deniyorlar Son ortaya çıkan virüslerden biri kendini korumak adına, benzerleri gibi işletim sisteminin içerisinde değil bilgisayarın BIOS'un da saklanmayı tercih ediyor

BIOS ROM'da saklanan TrojanMebromi adı verilen bu yeni nesil virüs bilgisayar açıldığı anda, henüz işletim sistemi yüklenmeye başlamadan önce çalışmaya başlıyor İşletim sistemi çalışmadı için anti virüs yazılımları devreye girmeden önce zararlı kod parçasını bilgisayarın sabit diskine kopyalayan bu virüs son derece sofistike bir çalışma yöntemine sahip

Anti virüs firması bu zararlı yazılım parçasını bulup temizlese bile bilgisayar yeniden başlatıldığında tekrar çalışan virüs işlemi tekrarladığı için bu kesin bir çözüm olmaktan uzak Daha da büyük sorun anti virüs firmaları için BIOS ROM içerisindeki bir virüsü temizlemeyi denemek son derece riskli bir işlem çünkü en ufak hata bilgisayarın bir daha açılamayacak hale gelmesine neden olabilir

Şu anda pek çok anti virüs yazılımı Mebromi'nin işletim sistemine bulaştırdığı zararlı yazılımları temizleyecek şekilde güncellendi Bu nedenle anti virüs yazılımınızı sürekli açık ve güncel tutmaya özen göstermeniz ve emin olmadığınız kaynaklardan gelen dosyalar konusunda dikkatli olmanızda fayda var

Antivirüs programlarının bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan korumak için en güvenilir yöntemlerden biri olduğu doğrudur. Ancak, her gün gelişen virüsler ve kötü niyetli yazılımlar, antivirüs programlarını atlatmak için yeni yöntemler geliştirmektedirler. Bu bağlamda, Mebromi adı verilen ve BIOS ROM'da saklanan bir virüsün ortaya çıkması, bilgisayar güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Mebromi virüsü, bilgisayar açıldığında işletim sistemi yüklenmeden önce BIOS'ta çalışarak bilgisayara zararlı kod enjekte edebilen sofistike bir virüstür. Bu durum, antivirüs programlarının devreye girmesini engelleyerek, zararlı yazılımların tespit edilmesini zorlaştırmaktadır. Ayrıca, Mebromi virüsü, bilgisayarın BIOS'unda saklandığı için, antivirüs yazılımlarının geleneksel yöntemlerle temizlemesi oldukça riskli bir işlemdir. Yanlış bir müdahale, bilgisayarın başka bir şekilde zarar görmesine veya açılamaz hale gelmesine neden olabilir.

Şu anda birçok antivirüs yazılımı, Mebromi virüsünün oluşturduğu tehditlere karşı güncellenmiş durumdadır ve bu zararlı yazılımları temizleyebilme yeteneğine sahiptir. Bu nedenle, bilgisayar kullanıcılarının antivirüs yazılımlarını güncel ve sürekli açık tutmaları önemlidir. Ayrıca, güvenilir olmayan kaynaklardan gelen dosyalara karşı dikkatli olmak da önemlidir.

Sonuç olarak, bilgisayar güvenliği konusunda dikkatli olmak ve bilgisayarınızı güncel antivirüs yazılımları ile korumak önemlidir. Mebromi gibi sofistike virüslerin varlığı, bilgisayar kullanıcılarının bilinçli ve proaktif bir şekilde hareket etmelerini gerektirmektedir.

Geri