AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Antivirus nasil devre disi birakilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Antivirüs nasıl devre dışı bırakılır?​

Başlat’ı seçin ve bu Windows Güvenliği aramak için “Başlat” yazın. Arama sonuçlarından Windows Güvenliği seçin, Virüs ve tehdit koruması’& gidin ve Virüs koruması & ayarları’nın altında Ayarlarıyönet’i seçin. Gerçek zamanlı koruma’yı Kapalı konumuna getirin. Zamanlanmış taramaların çalışmaya devam edeceğini unutmayın.

Gerçek zamanlı koruma nerede?​

Gerçek zamanlı korumayı geçici olarak kapatma Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Güvenliği ve Virüs ve tehdit koruması > Ayarları yönet’i seçin. (Windows 10’un ilk sürümlerinde, Virüs ve tehdit koruması > Virüs ve tehdit koruması ayarları’nı seçin.)

Bilgisayar için antivirüs programı gerekli mi?​

Bilgisayar için antivirüs programı gerekli mi?
Ya da yüklememek için geçerli sebepler bulunuyor mu? Bu sorulara verilebilecek en kısa cevap, 2020 yılında halen bir antivirüs yazılımının yüklü olması gerekli. Windows 10 üzerinde her PC kullanıcısının bir antivirüse sahip olmasında halen yarar var.

Windows Defender nerede?​

Windows Defenderı kapatmak istiyorsanız şu adımları izlemelisiniz: Ayarlar>Güncelleştirme ve Güvenlik>Windows Güvenlik>Virüs ve Tehdit Koruması>Virüs ve Tehdit Koruması Ayarları>Windows Defender, karşınıza çıkan ekranda yer alan gerçek zamanlı koruma modunu kapalı butonuna basarak değiştirebilirsiniz.

Windows Defender Virüs taraması nasıl yapılır?​

Windows Güvenliği’nde Microsoft Defender Virüsten Koruma özelliğini açmak için Başlangıç > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Güvenliği > Virüs ve tehdit koruması kısmına gidin.

Windows Güvenlik Duvarı nedir ne işe yarar?​

Windows Güvenlik Duvarı nedir ne işe yarar?
Güvenlik duvarı (firewall), iç ve dış trafiği denetlememizi sağlayan bir cihazdır. Bu duvar sayesinde bilgisayarımızdaki yazılımlar bizim iznimiz dışında bilgi vermez. Yani bilgisayardan internete doğru bilgi alışverişinin iznimiz dışına çıkmasını engellenmiş olur.
Avast antivirüs nasıl kaldırılır?​
Yazılımımızı avastclear’ı kullanarak kaldırın
- avastclear.exe dosyasını masaüstünüze indirin.
- Windows’u Güvenli Mod’da başlatın.
- Kaldırma yardımcı programını açın (yürütün).
- Avast’ı varsayılandan farklı bir klasöre yüklediyseniz gözatarak dosyayı bulun.
- KALDIR’ı tıklatın.
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
AVG virüs mü?​
AVG, öncü lab kuruluşlarından biri olan AV Comparative sonuçlarına göre her türlü gelen zararlı yazılım ve diğer ataklara karşı 0 koruma sağlayan güçlü bir güvenlik duvarı sunuyor. Bu gerçek anlamda büyük bir başarı ve AVG’nin piyasadaki pek çok büyük oyuncudan daha iyi bir konumda olduğunu gösteriyor.

Sophos nasıl devre dışı bırakılır?​

Sophos nasıl devre dışı bırakılır?
Bunun için öncelik Sophos Cloud hesabınıza giriş yapınız. Sonrasında soldaki menüden Endpoint Protection sekmesine giriyoruz. Aşağıdaki gibi Computers kısmından Sophos Antivirüs ‘ü kaldıracağımız bilgisayarı buluyorum ve ayrıntıları için tıklıyorum.

AVG Antivirus Free nasıl devre dışı bırakılır?​

AVG antivirüs programını açın. AVG içinde Tools (Araçlar) menüsünde Advanced settings (Gelişmiş Ayarlar) bölümünü seçin. Temporarily disable AVG protection (AVG korumasını geçici olarak kapat) seçin. Ne kadar süre kapatılacağını seçin ve Gerçek zamanlı korumayı durdur’u seçin.

Avast ı nasıl silerim?​

Yöntem #2: Windows Ayarlar üzerinden Avast kaldırma işlemi:
- Adım #1: Windows Ayarlar sayfasını açın.
- Adım #2: Bilgisayarınızda yüklü olan uygulamaları görüntüleyin.
- Adım #3: Avast’ı seçin ve Kaldır butonuna tıklayın.
- Adım #4: Çıkan ekranları onaylayın.
- Adım #5: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Adım #6: İşlem tamam.

Sophos Endpoint agent nedir?​

Sophos Endpoint agent nedir?
Hedef odaklı saldırılar, gelişmiş tehditler ve zararlı yazılımlara karşı Windows, Mac, Linux işletim sistemi ortamlarında koruma sağlar. Zararlı trafik tespit sistemi, SophosLabs ‘dan gerçek zamanlı tehdit bilgisi ve web, uygulama, aygıt kontrolü ile uç nokta koruma platformudur.

Santivirus Realtime Protection Lite ne işe yarar?​

Santivirusclient.exe ayrıca güvenlik programlarınızı engelleyebilir ve daha fazla kötü amaçlı yazılımın indirilmesine izin verebilir. sAntivirüs Koruması Lite , PUP veya PUA olarak da kısaltılmış istenmeyen bir programdır.

Antivirüs programlarının devre dışı bırakılması veya geçici olarak kapatılması işlemi genellikle belirli adımları izlemeyi gerektirir. Bu işlem farklı antivirüs programları için farklılık gösterebilir. İşte bazı popüler antivirüs programlarının devre dışı bırakılma veya kapatılma adımları:

1. **Windows Defender**:
- Başlat > Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Güvenliği > Virüs ve Tehdit Koruması.
- "Gerçek zamanlı koruma" modunu kapatın.

2. **Avast Antivirüs**:
- Avast'ı açın.
- Tools (Araçlar) menüsünde Advanced settings (Gelişmiş Ayarlar) bölümünü seçin.
- Temporarily disable AVG protection (AVG korumasını geçici olarak kapat) seçeneğini kullanın.

3. **Sophos Antivirüs**:
- Sophos Cloud hesabınıza giriş yapın.
- Sol menüden Endpoint Protection sekmesine geçin.
- Computers kısmından devre dışı bırakmak istediğiniz Sophos Antivirüs'ü seçin ve ayrıntıları görüntüleyin.

4. **AVG Antivirüs**:
- AVG'yi açın.
- Tools (Araçlar) menüsünde Advanced settings (Gelişmiş Ayarlar) bölümünü seçin.
- Temporarily disable AVG protection (AVG korumasını geçici olarak kapat) seçeneğini kullanın.

Antivirüs programlarının kapatılması veya devre dışı bırakılması genellikle geçici bir önlem olarak düşünülmelidir. Çünkü antivirüs yazılımları bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan korumak için önemli bir güvenlik katmanıdır. Güvenlik duvarları da bilgisayarınızı çevrimiçi tehditlere karşı koruyan önemli bir bileşendir. Windows Güvenlik Duvarı, iç ve dış trafiği denetleyerek bilgisayarınızın güvenliğini sağlar ve izinsiz veri paylaşımını engeller.

Sophos Endpoint Agent, Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde hedef odaklı saldırılar, gelişmiş tehditler ve zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayan bir uç nokta koruma platformudur.

Son olarak, Santivirus Realtime Protection Lite adlı uygulamanın, güvenlik programlarını engelleyerek kötü amaçlı yazılımların indirilmesine izin verebileceğini belirtmek gerekir. Bu tür istenmeyen programlardan uzak durmak, bilgisayarınızın güvenliğini sağlamak için önemlidir.

Geri