- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Antibiyotik mide ağrısı yaparsa ne yapmalı?
Antibiyotik kullanımının doğurduğu mide bulantısını geçirmek ve mideyi yatıştırmak için zencefil çayı içmek oldukça mantıklı. Ahududu yaprağı çayı içmek ise ishal şikayetinden kurtulmaya yardımcı oluyor.Antibiyotik ülser yapar mı?
Özellikle antibiyotiklerin, antiromatizmal ilaçların, demir haplarının az su ile ya da susuz yutulması, gece yatmadan hemen önce alınması yutma güçlüğü ile kendini gösteren ağrılı ülsere yol açabiliyor. Antibiyotik kullananlar dikkat! Gastroenteroloji Uzmanı Doç.Ilaçlardan dolayı mide ağrısı nasıl geçer?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?
- Keten Tohumu. Yüksek lif ve omega 3 içeriğine keten tohumu mide şişkinliği ve kabızlığın önlenmesinin yanı sıra mide ağrısında da oldukça faydalıdır.
- Zencefil. Sindirim sistemini yatıştıran zencefil çayını düzenli olarak tüketilmesi de mide problemlerini giderir.
- Çiğ Patates Suyu.
- Nane.
- Yoğurt.
Antibiyotik ne ile karıştırılır?
Elma püresi, yoğurt, muhallebi, reçel kullanabilirsiniz. İlacı meyve suyu, hazır mama (süt şeklinde) ya da sütle karıştırmak aslında etkin olmaz; çünkü ilacın büyük bir kısmı bu sıvıyı içerken biberon ya da bardakta kalacaktır.Antibiyotik mideye dokunur mu?
Antibiyotiklerin en sık rastlanılan yan etkileri mide ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi rahatsızlıklarıdır. Bu şikâyetler sindirim sistemi sorunları olanlarda daha kolay ortaya çıkar. Baş dönmesi, baş ağrısı, kulak uğultusu, tad almada bozukluklar da ender olmayan yan etkilerdir.Antibiyotik mideyi bozar mı?
İshal, kabızlık, bulantı, kusma, şişkinlik, hazımsızlık, iştah kaybı ve karın ağrısı gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları antibiyotik zararları arasında yer alır.
KIRARAK İÇMEYİN! Bağırsakta çözülecek bir ilacı mideye verirseniz midede doku hasarına neden olabilir. Buda ülseri getirir. Hapların kırılarak içilmemesi gerekiyor. Kapsül ve film tablet şeklinde olanlar genelde bağırsakta açılır.