Antibiyotik karacigere zarar verir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
218.841
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Antibiyotik karaciğere zarar verir mi?​

Antibiyotikler, yapısı, dozu, süresine bağlı olarak akut ya da kronik karaciğer hasarına neden olabilir. Uzun süreli olarak romatizmal ilaçları, mantar ilaçları, kolesterol düşürücü ilaçları ve bazı ağrı kesicileri kullanan kişiler, antibiyotikleri bilinçsizce kullanmamalıdır.

Antibiyotik hangi organlara zarar verir?​

Antibiyotiklerin çoğu karaciğer ve böbrek yoluyla vücuttan atılırlar. Bu nedenle karaciğer ve böbrekte tahribat yapabilmektedir. Böbrek ve karaciğer hastalarında, antibiyotik tedavisi gerekiyorsa düşük dozlu veya böbrek-karaciğer atılımı olmayan ilaçlar tercih edilmelidir.
Parol karaciğere zarar verir mi?
İlacın bulantı-kusma, baş dönmesi, uyku hali gibi hafif yan etkileri vardır. Bu nedenle hamile-emziren kadınlar da doktor kontrolünde kullanılabilir. Ancak alkol ile veya uzun süre yüksek dozda alımı karaciğere hasar verebilir.

Arveles karaciğere zarar verir mi?​

Çok seyrek olarak; alerji, ciltte görülen yaralar, yüz ve boğazda şişme, hava yolunun daralması ile nefes almada zorlanma, düşük kan basıncı, hızlı kalp atışı, karaciğer hücre hasarı, kulaklarda çınlama, deride hassasiyet, kaşınma ve böbrek sorunları, vücut ağrısı, sık sık idrara çıkma ve ışığa karşı duyarlılık çok …

Uzun süre antibiyotik kullanırsak ne olur?​

Aşırı ve gereksiz antibiyotik kullanımında flora değişimi ve mukozal bağışıklığın azalması sonucu alerjik hastalıklara eğilim artar. Böbrek fonksiyonlarında bozulma; özellikle, böbrek hastalığına eğilimi olan kişilerde aminoglikozidler gibi bazı antibiyotiklerin toksik olduğu unutulmamalıdır.
Antibiyotik vücudu yorar mı?
Fazla antibiyotik kullanımının vücudu tahminimizden çok daha fazla yorduğuna dikkat çeken Yılancıoğlu, şunları söyledi: “En basitinden zavallı karaciğeriniz ve böbrekleriniz bu ilaçları yok edebilmek için oldukça fazla yorulmaktadır.
PROBİYOTİK ZENGİNİ BESİNLER Probiyotik bakterilerden laktik asit bakterilerini içeren yoğurt, peynir, kefir, tarhana ve turşu gibi fermente besin tüketimi, antibiyotik kullanımı sonrası değişen bakteri dengesinin yeniden kazanılması ve yan etkilerin azaltılmasında etkili olabiliyor.
 
Geri
Üst