- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Anti madde maddeyi yok eder mi?
Antimadde, normal atom altı parçacıkların zıttı özelliklere sahip atom altı parçacıkları ifade eder; yani antimadde, normal maddenin zıttıdır. Antimadde madde ile karşılaştığında birbirlerini imha ederek etrafa büyük miktarda enerji saçarlar.Atom Çarpıştırıcısına kafanızı sokarsanız ne olur?
Gazeteci Masha Gessen tarafından Bugorski ile 1997 yılında yapılan bir röportaja göre, Bugorski’nin başının arkasından sol burun deliğinin yanına kadar uzanan bir delik açıldı. Beyninin bir bölümü zarar gören Anatoli Bugorski, yüz felci ve epilepsi hastalığına yakalandı.Anti maddeye ne oldu?
Öyle ki büyük patlama anında muazzam miktarda madde ve antimadde birbirini yok etti; ama evrenimiz ilk saniyelerde büyük kayba uğramış olmasına rağmen, geriye kalan madde galaksileri oluşturmaya yetti. Buna ek olarak eser miktarda antimadde parçacığı da sağ kalmayı başardı.
Anti madde nerede bulunur?
Antimaddeler birçok parçacık sürecinde oluşabilir, en gündelik örneği de aslında muzdur. İçerisinde bulunan Potasyum-40 izotopu nedeniyle belirli zaman aralıklarında elektronun antimaddesi olan pozitron salar. Bunun dışında muhakkak hastanelerdeki PET (pozitron emisyon tomografisi) cihazlarını duymuşsunuzdur.
Muzda antimadde var mı?
Örneğin muz bir antimadde kaynağıdır. İçerdiği potasyum-40 elementinden dolayı, yaklaşık olarak her 75 dakikada bir pozitron (elektronun antimadde eşi) salar.Anti madde nedir nerede bulunur?
Antimadde niye bu kadar pahalı?antimaddeyi bu kadar pahalı kılan ilk şey; antimaddenin üretimin inanılmaz derecede mikro boyutlarda olması. bir nesnenin fiyatının o nesnenin doğada bulunma oranıyla doğru orantılı olduğunu kabul edelim ve şu anda görüp dokunabildiğimiz her şeyin evrendeki tüm maddelerin yalnızca %2’si olduğu bilgisini elimizde …
Elektron bölünür mü?
Çeşitli ülkelerden fizikçilerce gerçekleştirilen bir çalışmayla, “fiziğin anayasası” sayılan Standart Model’e göre maddeyi oluşturan “temel parçacık” olan, yani daha alt yapıtaşlarına bölünmeyen elektronlar, yukarıda temsili resmi görülen “Majorana fermiyonları”na bölündüler.