Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Anti IgE ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
40.015
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Anti IgE ne demek?​

Anti Ige yani omalizumab tedavisi, kronik ürtiker ve alerjik astım tedavisinde kullanılabilen bir ilaçtır. Kandaki immünoglobulin e ye bağlanarak etki etmektedir. 12 yaş veya daha büyük çocuklarda uygulanmaktadır.

Alerjiler sonradan oluşur mu?​

Alerjik hastalıklar genel olarak genetik yatkınlığı olan kişilerde görülse de bazen ailesinde ve geçmişinde alerjik rahatsızlık olduğu bilinmeyen bireylerde de ortaya çıkabilmektedir.

Ilaç alerjisi nasıl belli olur?​

Ilaç alerjisi nasıl belli olur?
İlaç alındıktan sonra dakikalar ve saatler içinde ortaya çıkan belirtiler
- Deride döküntüsü,
- Ürtiker (kurdeşen),
- Kaşıntı,
- Nefes almada zorluk, hırıltı,
- Burun akıntısı, gözlerde kaşınma ve sulanma,
- Karın ağrısı,
- Anafilaksi riski olarak karşımıza çıkar.

Anti IgE tedavisi nasıl yapılır?​

Anti IgE tedavisi nasıl yapılır?
İlaç nasıl uygulanır? İlaç kuru toz halindedir ve uygulama öncesinde 1.4 mL steril su karıştırılması gerekir. 1,4 mL steril su ile hazırlanan ilacın her bir şişesinde 150 mg OMALİZUMAB vardır. Her bir subkutan (deri altı) enjeksiyon 150 mg’ı aşmamalıdır, bu nedenle size 2 enjeksiyon gerekecektir.

Prof Dr Cengiz Kırmaz hangi hastanede?​

Cengiz Kırmaz İzmir Alerji Merkezi (Prof. Dr. Cengiz Kırmaz Muayenehanesi)’nde görev yapmaktadır. Adres: Mansuroğlu Mah. 1593 / 1 Sk .

Toz alerjisi için hangi bölüme gidilir?​

Alerji için hastanelerin dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurulmalıdır.

Ilaç alerjisi ne zaman belli olur?​

Ilaç alerjisi ne zaman belli olur?
İlaç uygulanmasından sonra genellikle 2-7 gün içinde ortaya çıkarlar. Bu alerjik reaksiyonlar ile ilgili alerji testleri yapılabilir. Bu tüm bağışıklık mekanizmaları dışında psödoalerjik reaksiyonlara yol açan ilaçlar vardır.

İlaç alerjisinde en ciddi durum nedir?​

İlaç alerjisinde en ciddi durum nedir?
– İlaç alerjileri çok değişik bulgularla ortaya çıkabilir. En sık görülen; deride döküntü, kaşıntı ver kurdeşendir. Daha az görülmekle birlikte anafilaksi (alerjik şok) gibi hayatı tehdit eden ciddi bir bulguyla karşımıza çıkabilir.
 
Anti IgE, kronik ürtiker ve alerjik astım tedavisinde kullanılan bir ilaç olan omalizumab tedavisine verilen bir isimdir. Bu ilaç, kandaki immünoglobulin E'ye bağlanarak etki gösterir ve genellikle 12 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılır.

Alerjiler genellikle genetik yatkınlığı olan bireylerde görülse de, bazen ailesinde veya geçmişinde alerjik rahatsızlık olmayan kişilerde de ortaya çıkabilir. Kendi döneminde alerjik hastalıklar ortaya çıkabilir.

İlaç alerjisi genellikle ilacın alınmasından kısa bir süre sonra ortaya çıkan belirtilerle kendini gösterir. Bunlar arasında deride döküntü, ürtiker (kurdeşen), kaşıntı, nefes almada zorluk, burun akıntısı, gözlerde kaşınma ve sulanma, karın ağrısı ve anafilaksi gibi ciddi belirtiler yer alabilir.

Anti IgE tedavisi, genellikle kuru toz halindeki ilacın steril su ile karıştırılarak deri altına enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Her enjeksiyonda 150 mg OMALIZUMAB kullanılmalıdır ve genellikle 2 enjeksiyon gerekebilir.

Prof. Dr. Cengiz Kırmaz, İzmir Alerji Merkezi'nde görev yapmaktadır ve muayenehanesinin adresi Mansuroğlu Mah. 1593 / 1 Sk.'dir. Toz alerjisi için hastalar genellikle dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurmalıdır.

İlaç alerjisinin belirtileri genellikle ilacın alınmasından sonra 2-7 gün içinde ortaya çıkabilir. Bu durumda alerji testleri yapılarak ilaç alerjisi teşhisi konabilir. İlaç alerjileri çeşitli belirtilerle ortaya çıkabilir; en ciddi durumlar arasında anafilaksi gibi hayati tehlike oluşturan reaksiyonlar yer alır.
 
Geri
Üst