SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Anti-aging yaşlanmayı geciktirmek, yavaşlatmak anlamını taşımaktadır. Peki bunu sağlayabilmek mümkün müdür?
Yaşam şartları ve yoğun çalışmak ,düzensiz beslenmek, iyi dinlenememek, hava kirliliği gibi çevresel koşullar vücudumuzun zamanla yorulmasına ve yıpranmasına sebep olur. Yaşlanma süreci de bu şekilde başlar. Yaşlanma sürecini yavaşlatmak için fizyolojik kontrollerin düzenli aralıklarla yapılması gerekir.
Bunun yanı sıra vücudu canlı tutan antioksidan içeriği yüksek besinleri tüketmek çok önemlidir. Antioksidan öğelere sahip besinleri tercih edip tüketmek vücudumuzu serbest radikallerin olumsuz etkilerinden korumaya yardımcı olur.
Vucuttaki asit –baz dengesini normal seviyelerde tutmak vücudun yaşlanma sürecini iyi yönetmemizi sağlar. Protein içeriği yüksek olan grupların sindirim sonundaki artık ürünleri asidik özelliğe sahiptir. Vucudun asit-baz dengesi asiditeye doğru kayınca kanda taşınan oksijen miktarı azalır. Dokulara giden oksijen miktarı azalır. Böylece yaşlanma hızlanır.
Dengeli beslenme ile yaşlanma süreci yavaşlatılabilir. Her besin grubundan yeterli miktarda tüketerek dengeli beslenme sağlanabilir. Alkali olan sebze-meyve grubuna beslenme örüntümüzde yer verirsek bu dengeyi daha kolay sağlarız.
Dengeli beslenerek vücut ihtiyacından fazla enerji alımının da önüne geçeriz. Günlük beslenmede kalori kısıtlaması yapılması yaşlanmayı yavaşlatmaktadır. Alınan enerjinin %55’i karbonhidratlardan,%15‘i proteinlerden,%30’u yağlardan karşılanmalıdır.
Yaşam şartları ve yoğun çalışmak ,düzensiz beslenmek, iyi dinlenememek, hava kirliliği gibi çevresel koşullar vücudumuzun zamanla yorulmasına ve yıpranmasına sebep olur. Yaşlanma süreci de bu şekilde başlar. Yaşlanma sürecini yavaşlatmak için fizyolojik kontrollerin düzenli aralıklarla yapılması gerekir.
Bunun yanı sıra vücudu canlı tutan antioksidan içeriği yüksek besinleri tüketmek çok önemlidir. Antioksidan öğelere sahip besinleri tercih edip tüketmek vücudumuzu serbest radikallerin olumsuz etkilerinden korumaya yardımcı olur.
Vucuttaki asit –baz dengesini normal seviyelerde tutmak vücudun yaşlanma sürecini iyi yönetmemizi sağlar. Protein içeriği yüksek olan grupların sindirim sonundaki artık ürünleri asidik özelliğe sahiptir. Vucudun asit-baz dengesi asiditeye doğru kayınca kanda taşınan oksijen miktarı azalır. Dokulara giden oksijen miktarı azalır. Böylece yaşlanma hızlanır.
Dengeli beslenme ile yaşlanma süreci yavaşlatılabilir. Her besin grubundan yeterli miktarda tüketerek dengeli beslenme sağlanabilir. Alkali olan sebze-meyve grubuna beslenme örüntümüzde yer verirsek bu dengeyi daha kolay sağlarız.
Dengeli beslenerek vücut ihtiyacından fazla enerji alımının da önüne geçeriz. Günlük beslenmede kalori kısıtlaması yapılması yaşlanmayı yavaşlatmaktadır. Alınan enerjinin %55’i karbonhidratlardan,%15‘i proteinlerden,%30’u yağlardan karşılanmalıdır.