AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Anterior rezeksiyon ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Anterior rezeksiyon ne demek?​

Rektumun orta bölgesinde yerleşen tümörler için yani, anal hattan itibaren 8–10 cm yerleşen tümörlerde ideal ameliyat anterior rezeksiyondur. Bu rezeksiyon aşağı anterior (Low anterior) rezeksiyon olarak tanımlanır.

Laparoskopik Anterior rezeksiyon nedir?​

Aşağı (low) anterior rezeksiyon rektumun 1/3 üst ve orta kesiminde yerleşen tümörlerde tercih edilir. Laparoskopik cerrahi, robotik cerrahi veya açık cerrahi yöntemleri ile transabdominal yoldan çıkarılmasını tanımlayan ameliyatlardır. Uygulanan teknik cerrahın deneyimi ile paraleldir.
Abdominoperinal rezeksiyon (miles operasyonu ) rektum kanseri nedeni ile yapılan ameliyatta hastanın kalın bağırsağının son kısmı ile birlikte makat bölgesinin de çıkarıldığı ameliyattır. Makat bölgesinin çıkarılması nedeni ile hastaların kalın bağırsağı karın duvarına bağlanır.
Total kolektomi ameliyatı nedir?
Kolektomi, tümörlü, hastalıklı veya hasar görmüş bir kolonun tamamını veya bir kısmını çıkarmak için yapılan ameliyattır. Kolon ve rektum kanseri olan kişiler için bir tedavi seçeneğidir ve ayrıca yakındaki lenf düğümlerinin çıkarılmasını da içerebilir.
Anastomoz nasıl yapılır?
Hastalığın tedavisi için yapılan ameliyatlarda, organların devamlılığını sağlamak için, içi boş organların birbirine dikilmesidir. Örneğin; bağırsak ameliyatı sonrası geride kalan bağırsak uçları devamlılığı sağlamak için birbirine dikilir.

Hartmann ameliyatı nedir?​

Hartmann prosedürü sigmoid kolon rezeksiyonunu takiben sol iliak fossadan yapılan bir uç kolostomi ile birlikte rektum güdüğünün kapatılmasından oluşur. Bu prosedür ilk olarak Fransız cerrah Henry Hart- mann tarafından sol kolon kanserlerinde anastomoz kaçağı ile ilişkili mortalitenin azaltılması için tarif edilmiştir.

Rektosigmoid tümörlerde anterior rezeksiyon nedir?​

Üst rektum ve rektosigmoid kanserlerde distal sınır en az 5 cm olmalıdır. Rektumun önündeki peritoneal foldun altına inilerek yapılan rezeksiyonlara low anterior rezeksiyon denir. Kanser pelvik organlara yayılmışsa pelvik egzenterasyon gerekebilir.
Abdomino perineal eksizyon ya da Miles ameliyatı, rektum ve anüsün çıkartılması, makatın kapatılması ve geride kalan kalın barsağın karın ön duvarında sol alt bölgede küçük bir açıklıktan kolostomi adı verilen ağızlaştırma işlemi yapıması durumudur. Kolostomi kalıcı olacaktır.
Low anterior rezeksiyon sendromu nedir?
Low anterior rezeksiyon sendromu alt rektum operasyonlarından sonra görülen rektum hacminin azalması, makat kaslarının ve sinir hasarı oluşması, kolon boyunun kısalması ile meydana gelen operasyon sonrası için önemli bir sorundur. Hayat kalitesini önemli ölçüde azalttığı gösterilmiştir.
Rektum kanseri nasıl anlaşılır?
Kolon ve Rektum kanseri belirtileri dışkıda kan görülmesi, dışkılama alışkanlıklarında ishal ya da kabızlık şeklinde değişiklik, dışkının kalem gibi incelmesi, sık tuvalete gitme ihtiyacı fakat yetersiz dışkılama, aralıklı, bazen kolik tarzda karın ağrısı ve şişkinlik, gizli kan kaybına bağlı solukluk, dışkıda mukus …

Rektosigmoid TM nedir?​

Sol yani inen kolonun son kısmına ise sigmoid Kolon adı verilir. Sigmoid Kolon ile rektumun birleştiği bölge ise rektosigmoid bileşke olarak adlandırılır. Bu bölgenin tümörleri yani rektosigmoid kalın bağırsak tümörleri ileri evrede karşımıza çıkabilirler.

Hartmann prosedürü nedir tıp?​

Anterior rezeksiyon ameliyatı nedir?
Aşağı anterior rezeksiyon tanımı (AAR) rektum rezeksiyonundan sonra anastomoz düzeyinin peritoneal refleksiyonun altında kaldığı ameliyatları tanımlar. Aşağı (low) anterior rezeksiyon rektumun 1/3 üst ve orta kesiminde yerleşen tümörlerde tercih edilir.

Geri