Antep Zeytini Piyazı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Antep Zeytini Piyazı Tanımı İçin Malzemeler
1 kase antep kırma zeytini
Bir tutam maydanoz
Taze soğan
Taze sarımsak
Kırmızı pul biber
Bir çay kaşığı tuz
Sumak ekşisi

Antep Zeytini Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi zeytin piyazı, antep şivesi ile zeytin peybazı benimde çok sevdiğim bir tanımdır. Dilerseniz hazırlanışına geçelim.
Bir kase tadlandırılmış antep kırma zeytinini ikiye keserek daha büyükçe bir kaseye alıyoruz.
Daha sonra maydanoz, taze soğan ve taze sarımsağı hazırlayıp kasenin içine ek ediyoruz.
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber, bir tepeleme çay kaşığı tuz ve fotoğrafta gördüğünüz kadar sumak ekşisini sulandırarak kaseye döküyoruz. Karıştırıp sunuma hazır hale getiriyoruz.
Sofraya koyup afiyetle yiyorsunuz.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Antep Zeytini Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst