AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antep Usulü Yoğurtlu Patates

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Antep Yolu Yoğurtlu Patates Tanımı İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı
1 kilo patates
1 su bardağı haşlanmış nohut
750 gram süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Zeytinyağ
Nane

Antep Adabı Yoğurtlu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşı eti 1. 5 lite suda haşlayın.
Patatesi orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
Hafif zeytinyağın da patatesleri çevirin.
Haşlanmış etin sadece suyunu patateslerin üzerine dökün ve bu suda patatesleri pişirin.
Pişen patateslere haşlanış nohutu ve etleri ekleyin.
Ayrı bir kapta süzme yoğurdu mikser ile çırpın.
İçine yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
Pişmiş olan yemeğin suyundan yoğurda ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Yoğurdun kesilmemesi için bu evre değerli. Isınan yoğurdu yemeğe ekleyin ve daima olarak karıştırın.
1 -2 taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin.
Yemeği üzerine nane-zeytinyağ yakarak servis edin.
Yemeğin yoğurdunu koymadan asla tuzunu eklemeyin.
Yoğurt kaynamadan tuz eklerseniz yemeğiniz kesilir.
Yemeğiniz piştikten sonra altını kapattığınız ocakta bırakmayın soğuk bir göze alın ve asla sıcakken kapağını kapatmayın. Afiyet olsun
Antep Yolu Yoğurtlu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst