AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antep Usulü Yağlı Köfte

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Antep Yordamı Yağlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet domates soyulmuş küp küp doğranmış
1 adet büyük uzunluk kuru soğan rendelenmiş
3 diş sarımsak rendelenmiş
Maydanoz bir tutam ince kıyılmış
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığından biraz az tuz
Bir tutam pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay fincanı sıvı yağ
4 kısım taze soğan ince ince kıyılmış
1 adet limon ufak ufak doğranmış

Antep Tarzı Yağlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle baharat ları dileğe nazaran ayarlayabilirsiniz. Çiğköfte tepsisinde yoğurmanız işinizi kolaylaştırır.
Öncelikle bulguru tepsiye alalım.
Ardından kuru soğan domates ,sarımsak ,limonu, salçaları ve baharatları ekleyip 15 dk yoğuralım.
Sonra limon kesimlerini çıkaralım.
Ardından yeşil soğan ve maydanozu ekleyelim yağı güzelce ısıtıp üstüne dökelim ve yağı düzgünce köfteye yedirmek için 5 dk daha yoğuralım.
Antep Yordamı Yağlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst