Antep Usulü Soğan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Antep Usulü Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
2-5 kg kebaplık soğan
800 gr az yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 tatlı kaşığı karabiber silme
1-5 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek
İsteğe bağlı tepsinin dibine nar ekşisi kullanılabilir ben kullanmadım
Not; Acı sevmeyenler pul biberi daha az kullanabilir

Antep Usulü Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymayı uygun bir kaba alarak ,üzerine karabiber ,pulbiber ,tuz ekleyerek harmanlayalım.
Soğanların ilk kabuğunu soyalım .
Görseldeki gibi tüm soğanları iki tarafını keserek ortasını yarıp yıkayalım.
Soğanın ortasını dolduracak kadar kıyma yerleştirelim .
Soğanları görseldeki gibi dik vaziyette indiriyoruz.
Tepsinin üzerine sıvı yağ ve suyu gezdirip odun fırınına gönderiyoruz .
İsteyenler evdeki fırında 250 derecede 1 saat pişirebilir.
Biz Antep halkı genelde yaptığımız tepsi yemeklerini odun fırınına gönderiyoruz emin olun daha lezzetli oluyor sizlere de tavsiye ederim isteğe bağlı yanında ince doğranmış maydanoz ve limonla servis edilebilir deneyenlere Afiyet olsun

Antep Usulü Soğan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst