AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antep Usulü Patlıcan Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Antep Metodu Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
6 adet dolgun kebaplık patlıcan
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Köftesi için;
1 kg orta yağlı kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yanına;
7 adet yeşil biber
6 adet domates

Antep Tarzı Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıyma bir çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber bunları yeterlice harmanlayalım.
Patlıcanların sap kısmını keserek görseldeki üzere dilimleyelim, yuvarlak bir tepsinin içine dizelim.
Dilimlerin ortasına elimizi tuzlu suda ıslatarak cevizden daha büyük kıyma yerleştirelim. Patlıcanları bitirdikten sonra kıymayı alırken elimizi ıslattığımız tuzlu suyu tepsinin her yerine gezdirelim.
Başka yuvarlak küçük bir tepside evvel biberleri ikiye bölerek üzerine de domatesleri 4 dilim halinde keserek biberlerin üzerine serelim.
Biberleri domateslerin altına saklıyoruz ki biber fırında yanmasın diye evvelce ısıtılmış 250 derece fırında 1 saat patlıcan kebabını pişiriyoruz.
Domates ve biberi de yarım saat 150 derece fırında pişiriyoruz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Antep Yolu Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst