Antep Metodu Kuru Köfte Tanımı İçin Gereçler
4 su bardağı köftelik bulgur
3 adet domates
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak ya da bir ölçü sarımsak tozu
1 demet maydanoz
1 adet limon
3 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Yeşil soğan ve yeşil sarımsak (İsteyen ekleyebilir. ben eklemedim)
Yeteri kadar tuz karabiber pul biber
2 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
Antep Tarzı Kuru Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bulguru, doğramış olduğumuz domatesi, soğanı, limonu yoğurma kabına alalım.
Üzerine baharatları ve salçayı ekliyelim.20 dakika boyunca güzelce yoğuralım.
Bu evrede köfte kuruduğunda 1 çay bardağı suyun yarısı ile ıslayabiliriz. Tıpkı halde tekrar bu halde yapabiliriz.
Yoğurulan köfte üzerine doğramış olduğumuz maydanozu ekleyip, ısıttığımız yağı üzerine yavaş bir formda dökelim.
3- 5 dakika daha yoğurup sıkma basamağına geçebiliriz.Köftemiz hazır arkadaşlar.
Afiyet olsun yapan herkese.
4 su bardağı köftelik bulgur
3 adet domates
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak ya da bir ölçü sarımsak tozu
1 demet maydanoz
1 adet limon
3 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Yeşil soğan ve yeşil sarımsak (İsteyen ekleyebilir. ben eklemedim)
Yeteri kadar tuz karabiber pul biber
2 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
Antep Tarzı Kuru Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bulguru, doğramış olduğumuz domatesi, soğanı, limonu yoğurma kabına alalım.
Üzerine baharatları ve salçayı ekliyelim.20 dakika boyunca güzelce yoğuralım.
Bu evrede köfte kuruduğunda 1 çay bardağı suyun yarısı ile ıslayabiliriz. Tıpkı halde tekrar bu halde yapabiliriz.
Yoğurulan köfte üzerine doğramış olduğumuz maydanozu ekleyip, ısıttığımız yağı üzerine yavaş bir formda dökelim.
3- 5 dakika daha yoğurup sıkma basamağına geçebiliriz.Köftemiz hazır arkadaşlar.
Afiyet olsun yapan herkese.