AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antep Usulü Kuru Fasulye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Antep Usulü Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
Yarım su bardağı nohut
300 gram dana kuşbaşı et
100 gram kuyruk yağı
1 soğan 1kapya biberi
2 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
1.5 tatlı kaşığı tuz bir çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 litre su

Antep Usulü Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fasulye ve nohutu bir gece önce den suda bekletelim.
Sonra yıkayıp düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dk pişirelim.
Ardından açıp pişmişse süzgeçten geçirip kuyruk yağını küçük doğrayıp tencereye alın kızdırın.
Ardından kuşbaşı doğranmış eti ekleyip 1su bardağı su ekleyip pişirelim.
Zeytinyağı soğan ve biberi ekleyin hafif kızarınca salça tuz ilave edip salçayı eritin.
Üzerine fasulye aktarıp 2- 3 dk kavurun ve bir litre su ekleyip kaynamaya bırakın.
Yarım saate kadar ara ara kontrol edin.
Karabiber ekleyin suyu hafif katı olursa kapatın (not tuzu kendi damak zevkinize göre ayarlayın ve yanına pirinç pilavıyla servis edebilirsiniz yapacaklara şimdiden afiyet olsun .
Antep Usulü Kuru Fasulye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst