Antep Tava Tanımı İçin Malzemeler
1 kg kuzu kuş başı
2 adet patlıcan
3 adet patates
3 adet domates
5-6 adet küçük uzunluk soğan
4 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Birer çay kaşığı karabiber ve pul biber
2 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağ
Antep Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletelim.
Diğer gereçleri küp küp doğrayıp tepsiye yerleştirelim.
Soğanları bir iki kesime bölelim ve ekleyelim.
Patlıcanları sudan alıp kurulayalım ve ekleyelim.
Sosunu farklı bir kapta hazırlayalım.
Tüm zerzevatları ve eti güzelce karıştıralım.
Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
Üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemlendirip kapatalım.
200 derece fırında 1,5 saate yakın denetimli biçimde pişirelim.
Afiyet olsun
Antep Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg kuzu kuş başı
2 adet patlıcan
3 adet patates
3 adet domates
5-6 adet küçük uzunluk soğan
4 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Birer çay kaşığı karabiber ve pul biber
2 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağ
Antep Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletelim.
Diğer gereçleri küp küp doğrayıp tepsiye yerleştirelim.
Soğanları bir iki kesime bölelim ve ekleyelim.
Patlıcanları sudan alıp kurulayalım ve ekleyelim.
Sosunu farklı bir kapta hazırlayalım.
Tüm zerzevatları ve eti güzelce karıştıralım.
Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
Üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemlendirip kapatalım.
200 derece fırında 1,5 saate yakın denetimli biçimde pişirelim.
Afiyet olsun
Antep Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı