Antep Tava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Antep Tava Tanımı İçin Gereçler
800 gram kuş başı et ( kişi sayısına göre)
2 adet patlıcan
3 adet patates
3 adet domates
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
3 adet sivri biber
2 adet kapya biber
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber,kimyon,kekik (isteğe göre)
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)

Antep Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
Başka materyalleri küp küp doğrayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Patlıcanları da ekliyoruz.
Sosunu farklı bir kapta hazırlıyoruz.
Tepsinin üzerine döküyoruz.
Üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemlendirip kapatıyoruz .
200 derece fırında 1 saate yakın denetimli biçimde pişiriyoruz, afiyet olsun
Antep Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst