Antep Tava (Karma Kebap) Tanımı İçin Malzemeler
2 patates
1 soğan
1 biber
5-6 diş sarımsak
150-200 gram kuşbaşı et
Sosu için:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Pul biber
Kimyon
Tuz
Karabiber
Antep Tava (Karma Kebap) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikli olarak patates, soğan ve biberler küp küp doğranır.
Artık sebzeler hazır olduğuna nazaran tepsiye kuşbaşı et ve sebzeler koyulur.
Diğer yandan sosu hazırlanır. Tüm gereçler uygun bir kapta hiç topak kalmayacak biçimde karıştırılır ve tepsideki et ve sebzelere ek edilerek karıştırılır.
Islatılmış yağlı kağıt tepsiye koyulur. Sebzeler yumuşayana kadar 180 derece evvelce ısıtılmış fırında bu türlü pişirilir.
Yumuşadıktan sonra yağlı kağıt çıkarılır ve kızarması için tepsi tekrar fırına koyulur üzeri kızaran yemek artık hazırdır. Afiyet olsun
Antep Tava (Karma Kebap) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 patates
1 soğan
1 biber
5-6 diş sarımsak
150-200 gram kuşbaşı et
Sosu için:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Pul biber
Kimyon
Tuz
Karabiber
Antep Tava (Karma Kebap) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikli olarak patates, soğan ve biberler küp küp doğranır.
Artık sebzeler hazır olduğuna nazaran tepsiye kuşbaşı et ve sebzeler koyulur.
Diğer yandan sosu hazırlanır. Tüm gereçler uygun bir kapta hiç topak kalmayacak biçimde karıştırılır ve tepsideki et ve sebzelere ek edilerek karıştırılır.
Islatılmış yağlı kağıt tepsiye koyulur. Sebzeler yumuşayana kadar 180 derece evvelce ısıtılmış fırında bu türlü pişirilir.
Yumuşadıktan sonra yağlı kağıt çıkarılır ve kızarması için tepsi tekrar fırına koyulur üzeri kızaran yemek artık hazırdır. Afiyet olsun
Antep Tava (Karma Kebap) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı