AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antep Fıstıklı Semsek (Taş Fırında)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Antep Fıstıklı Semsek (Taş Fırında) Tanımı İçin Materyaller
800 gr tuzsuz antep peyniri
400 gram toz şeker
4 adet yumurta
100 gram toz fıstık içi

Antep Fıstıklı Semsek (Taş Fırında) Tanımı Yapılışı

Bir kap içerisinde peyniri rendeleyip, içerisine yumurtaları kırıp ,sonrasında toz şekerimizi ve toz haline getirdiğimiz fıstığı bir birine güzelce karıştırıp bulamaç yapalım.
Gaziantep de odun fırınları var oralarda pişirttiriyoruz, lakin fırına götürme imkanı olmayanlar ekmek hamuru alabilir yada kendileri mayalı hamur yapıp merdaneyle açarak ortasına hazırlamış olduğumuz harcı koyup hamurun kenarını kıvırıyoruz ve pişirilmeye hazır.
Taş fırınında 5 dk yahut fırınlı ocakta 15 dk dakika 250 derece pişirip yemeğe hazır.
 
Geri
Üst