- Konu Yazar
- #1
Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ (yumuşamış)
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetinin hazırlanışı:bir tencereye şeker ve su koyulur eriyene kadar karıştırılır.
İçine bir dilim limon atılır ve orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakılır.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Hamuru için tereyağ,yumurta,pudra şekeri ve irmik bir yoğurma kabına koyulur şeker eriyene kadar karıştırılır.
Başka bir kapta kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılır ve çekilmiş fıstıkla birlikte karışıma eklenir.
Ele yapışmayan kurabiye kıvamında bir hamur yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlanmış tepsiye dizilir.
Yuvarlak uçlu bir aletle tatlının ortasına çukurlar açılır.
180 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirilir.
Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür ve şerbetini çekene kadar üzeri kapatılır.
Şerbetini çeken tatlının ortasını fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ (yumuşamış)
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetinin hazırlanışı:bir tencereye şeker ve su koyulur eriyene kadar karıştırılır.
İçine bir dilim limon atılır ve orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakılır.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Hamuru için tereyağ,yumurta,pudra şekeri ve irmik bir yoğurma kabına koyulur şeker eriyene kadar karıştırılır.
Başka bir kapta kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılır ve çekilmiş fıstıkla birlikte karışıma eklenir.
Ele yapışmayan kurabiye kıvamında bir hamur yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlanmış tepsiye dizilir.
Yuvarlak uçlu bir aletle tatlının ortasına çukurlar açılır.
180 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirilir.
Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür ve şerbetini çekene kadar üzeri kapatılır.
Şerbetini çeken tatlının ortasını fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı