Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Antep Fıstıklı Şam Tatlı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Antep Fıstıklı Şam Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

900 gr tepsi için
7-5 su bardağı irmik
1-5 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı şeker
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 su bardağı toz fıstık
3 su bardağı su
Şerbet için
6 su bardağı şeker
7 su bardağı su
3 damla limon

Antep Fıstıklı Şam Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alalım kuru halde hepsini karıştıralım.
Daha sora üzerine su koyarak uygunca harmanlıyoruz.
Dibi yağlanmış dikdörtgen tepsiye harcımızı döküyoruz.
Elimizle düzgünce yayarak eşit bir biçimde dümdüz olmasını sağlıyoruz.
2 saat dinlendirip 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Daha sora birinci sıcaklığını bırakmış şerbeti her yerine gelecek formda döküyoruz.
Şerbetini tamamını birinci seferde çekmeye bilir kalan kısmı daha sora da dökebiliriz.
Tatlımız biraz yumuşadıktan sora görseldeki üzere dilimleyerek üzerine toz fıstık serptikten sora yarım saat dinlendirip servis edebiliriz deneyenlere. Afiyetolsun
Antep Fıstıklı Şam Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst