Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
125 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı nişasta
Yarım çay bardağı antep fıstığı tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı un ve artı 1 yemek kaşığı
Üzeri için:
Bitter çikolata
Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına un hariç bütün gereçler eklenip spatula ile güzelce karıştırılır.
Un azar azar ek edilir ve ele yapışmayan orta kıvamda bir hamur yoğrulur.
Yağlı kağıt üzerine hafif un serpilir ve hamur üzerine konur.
Elle dörtgen form verilir ve uzunluk yüksekliği yaklaşık 2 cm.
Bir mantı keseceği ile üzerinden geçirilir ve sonra iz olan yerlerden bıçakla kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuyunca çikolata ve antep fıstığı ile süslenir.
Afiyet olsun!.
Hamuru için:
125 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı nişasta
Yarım çay bardağı antep fıstığı tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı un ve artı 1 yemek kaşığı
Üzeri için:
Bitter çikolata
Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına un hariç bütün gereçler eklenip spatula ile güzelce karıştırılır.
Un azar azar ek edilir ve ele yapışmayan orta kıvamda bir hamur yoğrulur.
Yağlı kağıt üzerine hafif un serpilir ve hamur üzerine konur.
Elle dörtgen form verilir ve uzunluk yüksekliği yaklaşık 2 cm.
Bir mantı keseceği ile üzerinden geçirilir ve sonra iz olan yerlerden bıçakla kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuyunca çikolata ve antep fıstığı ile süslenir.
Afiyet olsun!.