Antep Fıstıklı Katmer Tanımı İçin Materyaller
Hamur için
500 gr un
200 ml su
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı
İçi için;
2,5 su bardağı süt
60 gr irmik
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı toz antep fıstığı
Pişirmek için
Tereyağı
Antep Fıstıklı Katmer Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tezgaha unu alıp ortasını açın, su ve tuzu ek edip uygunca yoğrulur.
Üzerini örtüp bir müddet mayalanmasını bekleyin.
Bezenin üzerinde bir ölçü tereyağı katıp açtım ve bir mühlet de bu halde beklettim.
Beze mayalanırken içi için kaymağı hazırlıyorum.
Bir tencereye süt ve irmiği alıp karıştırarak pişiriyoruz.
Bezemiz beklettikten sonra tekrar üzerine tereyağı katıp tezgahın üzerinde elimle kenarlardan yavaş yavaş çekerek açtım.
Bu süreci yapmak biraz sıkıntı lakin sonuç çok hoş oluyor incecik şeffaf bir hal alıyor.
Kenarından içe yanlışsız kare halinde katlayın.
Yapmış olduğumuz kaymayı içine katın ve üzerine antep fıstığı serpiştirin.
Katmeri tekrar etraftan içe hakikat katlayın. Kare halinde. (ben katmeri bir mühlet düşük derecede. Üzeri hafif pişene kadar fırında pişiriyordum. Buzluğa atıyordum konuk gelince çıkarıyordum.
Tavaya çok hafif tereyağı sürüp önlü artlı pişirip sıcak servis ediyordum. Yanına dondurma ile). Siz ister fırında ister tavada pişirip çabucak tüketebilirsiniz.
Hamur için
500 gr un
200 ml su
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı
İçi için;
2,5 su bardağı süt
60 gr irmik
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı toz antep fıstığı
Pişirmek için
Tereyağı
Antep Fıstıklı Katmer Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tezgaha unu alıp ortasını açın, su ve tuzu ek edip uygunca yoğrulur.
Üzerini örtüp bir müddet mayalanmasını bekleyin.
Bezenin üzerinde bir ölçü tereyağı katıp açtım ve bir mühlet de bu halde beklettim.
Beze mayalanırken içi için kaymağı hazırlıyorum.
Bir tencereye süt ve irmiği alıp karıştırarak pişiriyoruz.
Bezemiz beklettikten sonra tekrar üzerine tereyağı katıp tezgahın üzerinde elimle kenarlardan yavaş yavaş çekerek açtım.
Bu süreci yapmak biraz sıkıntı lakin sonuç çok hoş oluyor incecik şeffaf bir hal alıyor.
Kenarından içe yanlışsız kare halinde katlayın.
Yapmış olduğumuz kaymayı içine katın ve üzerine antep fıstığı serpiştirin.
Katmeri tekrar etraftan içe hakikat katlayın. Kare halinde. (ben katmeri bir mühlet düşük derecede. Üzeri hafif pişene kadar fırında pişiriyordum. Buzluğa atıyordum konuk gelince çıkarıyordum.
Tavaya çok hafif tereyağı sürüp önlü artlı pişirip sıcak servis ediyordum. Yanına dondurma ile). Siz ister fırında ister tavada pişirip çabucak tüketebilirsiniz.