AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antep Fıstıklı Katmer (Gerçeğini Aratmayan Geleneksel Lezzet)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Antep Fıstıklı Katmer (Gerçeğini Aratmayan Klâsik Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
4 adet baklava yufka (Hazır paketli baklavalık yufkadan kullandım. tüm marketlerde bulabilirsiniz)
80-100 gram ortası antep fıstığı
1.5 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı (Eritilmiş ve ılık olmalı)
3 çorba kaşığı kaymak

Antep Fıstıklı Katmer (Gerçeğini Aratmayan Klâsik Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Baklavalık yufkanın birinci katı düz bir yere alınır, üzerine eritilmiş tereyağı bir fırça yardımı ile eşit sürülür. 2. Yufka üzerine konulur o da birebir formda eşit bir biçimde yağlanır bu biçimde 4 yufkayı üst üste koyarak yağlama sürecini tamamlarız.
En son konulan 4. Yufkanın üzerine yağ sürmeden antep fıstığı, toz şeker serpiştirilir. En son olarak eşit biçimde kaymak kesimleri konulup yufkamız kapatılır.
Kapattığımız birleşme yerlerine erimiş tereyağımızdan sürelim bu süreç katların pişme esnasında açılmaması içindir.
Hafif yağlanmış tavada iki taraflı olarak kısık ateşte çift tarafıda kızarana kadar pişirilir.
Servis tabağına alınan katmerimiz üzerine serpilen tozşeker, antep fıstığı ve kaymak eşliğinde servise hazırdır. Afiyetler olsun.
Antep Fıstıklı Katmer (Gerçeğini Aratmayan Klasik Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst