- Konu Yazar
- #1
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker (ben 2 yemek kaşığı fazladan koyuyorum)
100gr çekilmiş antep fıstığı tozu
Tepeleme bir yemek kaşığı tereyağ
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tereyağını tava yada tencerede eritiyoruz ve irmiğimizi hafif kavuruyoruz.
Sonra sütümüzü ek edip güzelce çekene kadar karıştırıyoruz.
Şekeride ilave ediyoruz şeker eridikçe sulanıyor tekrardan.
Şekerle bütünleşene kadar 2-3dk karıştıralım ve fıstığımızı ek edelim.
1-2 dk karıştırıp kapatalım hafif sıcaklığı çıkınca servise hazır afiyet olsun
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker (ben 2 yemek kaşığı fazladan koyuyorum)
100gr çekilmiş antep fıstığı tozu
Tepeleme bir yemek kaşığı tereyağ
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tereyağını tava yada tencerede eritiyoruz ve irmiğimizi hafif kavuruyoruz.
Sonra sütümüzü ek edip güzelce çekene kadar karıştırıyoruz.
Şekeride ilave ediyoruz şeker eridikçe sulanıyor tekrardan.
Şekerle bütünleşene kadar 2-3dk karıştıralım ve fıstığımızı ek edelim.
1-2 dk karıştırıp kapatalım hafif sıcaklığı çıkınca servise hazır afiyet olsun
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı