Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Antep fistigi kac gunde bir sulanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Antep fıstığı kaç günde bir sulanır?​

Bu sistem, hasat zamanında sorun yaratmayacak şekilde ve genç ağaçların dikiminden önce bahçeye kurulmalıdır. New Mexico’da Antepfıstığı yetiştiricileri, ağaçları kış aylarında en az ayda bir kez sularlar. Şubat ayından itibaren, dinlenme döneminin kolayca son bulması için ağaçları haftada bir kez sularlar.

Antep fıstığı neden boş olur?​

BOŞ MEYVE OLUŞUMUNUN NEDENLERİ : 1-Bahçe içerisindeki erkek ağaç sayısının az olması ve dişilerle aynı zamanda çiçek açmaması. 2-Diğer meyve türleri ile karışık bahçe tesisi. 3-Çevrede arıcılık yapılması. 4-Erkeklerin zayıf anaç üzerine aşılanması.
Antep fıstığı neden bu kadar pahalı?
İç Antep fıstığının kilosu çok yüksek olduğu için ithal iç fıstık satan Mehmet Ünverdi ise, fiyatların yükselmesinin mahsulün azlığından kaynaklandığını belirterek “Bu konuda bir diğer büyük etken de stokçular. Antep’in zenginleri artık paralarını altın, Euro yerine Antep fıstığına yatırıyor.
Yer fıstığı hangi aralıklarla sulanır?
Yer fıstığı tohumu yağmurlama tekniği ile günde bir defa ya da iki günde bir şekilde sulanmalıdır. Yer fıstığı bitkisi yetiştikten sonra susuzluğunu kendisini belli edebilir. Eğer yaprakların koyu bir renk aldığı görülüyorsa bu yer fıstığının susamış olması anlamına gelir.

Yer fıstığı suyu sever mi?​

Sulama : Yerfıstığı kumsal topraklarda yetiştirildiğinden, sulama suyuna olan ihtiyacı oldukça fazladır. Yerfıstığı 3 gelişme döneminde fazla miktarda suya ihtiyaç duyar. Yerfıstığı gelişme döneminde en fazla suyu Temmuz ve Ağustos aylarında tüketmektedir. Yerfıstığı tarımında ilk sulama çok önemlidir.

Antep fıstığı yetişme koşulları nelerdir?​

Antepfıstığı ağacı, kış aylarının oldukça soğuk olduğu bölgelerde (tomurcukların çimlenme durgunluğuna “son” vermek için) en iyi şekilde yetişir ve yaz aylarının uzun, kuru ve sıcaklık oranının 25 ila 35,5 ° C olması gerekir, böylece meyve olgunlaşabilir.
 
Geri
Üst