- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Antep fıstığı kabuğundan neler yapılır?
Dünya Antep Fıstığı Günü: İşte Antep Fıstığıyla Yapabileceğiniz 12 Muhteşem TarifAntep fıstığı kabuğu yanar mı?
“Yeşil altın” olarak bilinen Antep fıstığı, başta baklava olmak üzere birçok tatlının yapımında kullanırken, kabuğu da Suriye’de sobalarda yanıyor.Çiğ Antep Fıstık kabuğu nasıl soyulur?
Devliplerde bir seferde 250 kg. kadar Antep fıstığı konulmaktadır. Islanıp, gevşek yapı arz eden kırmızı kabuk, birisi haraketli iki taş arasında sürtünme yoluyla sıyrılır ve kabuktan ayrılır.Titreşimli eleklerden geçirilerek, kırmızı kabuktan ayrılan meyveler temiz su ile yıkanır ve sıcak hava ile kurutulur.
Antep fıstığı ilaçlaması ne zaman yapılır?
Tomurcukların patlama döneminde, yumurtalardan çıkışlarını tamamlamış birinci ve ikinci dönem larvalarına karşı iklim koşullarına bağlı olarak Mart sonu ve Nisan başından birinci ilaçlama , dişi Antepfıstığı tomurcukları sıçankulağı devresinde iken tomurcuklarda küme halinde larvalar görülünce yapılır.Antep fıstığı ezmesi ne işe yarar?
Cildi Güzelleştirir: Yer fıstığında olduğu gibi Antep fıstığında da E vitamini oldukça yoğundur. Kalp Rahatsızlıkları ve Alzheimer Riskini Azaltır: Antep fıstığı ezmesi, kalp ve zihin sağlığı açısından son derece yararlıdır. Burada da E vitamininin rolü öne çıkmaktadır.Antep fıstığı sosu nasıl yapılır?
*Güzel Bir Sos Hazırlayın! Örneğin: 750 gram oranındaki fıstık için yarım su bardağı su, 6 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı un ile aromatik bir sos hazırlayabilmeniz mümkün. Tuz eridikten sonra tüm sosu fıstıklarla harmanlayabilirsiniz.
Yer fıstığı kabukları bazı yörelerde kaynatılarak tüketilmektedir. Bu su içerdiği biochanin maddesini 4 kat fazla artırır. Bu madde vücuttaki tüm bakteri ve zararlı hücreleri idrar yolu ile söküp atar. Ayrıca yer fıstığı suyu yaraların iyileşmesinde ve ağrıların şiddetini azaltmada kullanılır.
Bu nedenle küspesi, karma hayvan yemi üretiminde sıklıkla kullanılıyor. Dış kabuğunda bile yüzde 66 selüloz var. Bu nedenle hem hayvan yemi olarak, hem sunta yapımında hem de kanatlı hayvanlara altlık olarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca kömür yapımında da yer fıstığı kabuğu kullanılıyor.” dedi.
Fistik kabugu yanar mi?
Yakacak yakıt olarak oldukça avantajlıdır.Sert bir malzeme olduğu için , yakıldığında kalorisi çok yüksektir, uzun süre yanar. Kömüre göre çok daha temizdir , bacada cüruf bırakmaz. Çevrecidir , ağaç kullanımını azaltır.