Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Antep fistigi kabugu nerelerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Antep fıstığı kabuğu nerelerde kullanılır?​

“Fıstığın kabuğu yüzde 37 antioksidan içeriyor” Karaoğul, “Taze Antep fıstığının yumuşak kabuğu, ilaç sanayisinde özellikle de kanser ilacı yapımı için çok uygun.
Antep fıstığı kabuğu ile ne yapılır?
Öğretim Üyesi Evrim Baran Aydın da uzun uğraşlar sonucu kaju kabuğuna alternatif olabilecek Antep fıstığı kabuğundan elde ettikleri anacardik asitleri içeren kardoneller olarak adlandırılan PNSL yağının kimya endüstrisinde kaplamada, polimerik reçinelerde, gemi inşaatında ve boya endüstrisinde yüzey aktif madde olarak …

Antep fıstığı sakızı nasıl kullanılır?​

Fıstık sakızı hemoroit için, ülser için, ciğer iltihaplanması için, bağırsak iltihaplanması gibi birçok hastalığa iyi gelir. Ayrıyetten açık yaralarda kullanılır, Fıstık sakızı melhemini hem yerler hem de yaraların üzerine sürerler çünkü yaraları tedavi edici özelliği vardır…
Antep fıstığı neden içini doldurmuyor?
A.fıstıkları,bitkinin gelişmesi,meyve içinin tam olarak dolması ve olgunlaşma için,uzun bir vejetasyon süresi ile birlikte yüksek sıcaklığa ihtiyaç duymaktadır.Sıcaklık toplamının yetersiz olduğu yıllarda ve bölgelerde, meyveler içlerini tam dolduramamakta,çıtlama oranı ve çıtlama aralığı az olmakta,dış kabuk sert …
Uzmanlara göre Antep fıstığı “tüketici dostu” atıştırmalıklardan. Çünkü kabuklarını açmakla uğraşırken ne kadar yediğinizin de farkına varıyorsunuz. Bu sayede kendinizi durdurabiliyorsunuz. Ayrıca kabuklarını ayıklarken harcadığınız enerji bir Antep fıstığından alacağınız enerjinin %41’ini kullanmanız anlamına geliyor.
Fıstık kabuğu neye iyi gelir?
Karaoğlu, fıstığın kırmızı yumuşak kabuğunun değerlendirilmeden çöpe atıldığına dikkati çekerek, “Taze fıstığın kırmızı kabuğu yoğun antioksidan barındırıyor ve yüksek miktarda kanser önleyici madde bulunduruyor. Yaptığımız analizlerde Antep fıstığının kabuğunda yüzde 37 oranında antioksidan asit tespit ettik” dedi.

Fıstık kabuğu yenir mi?​

Kuru yemişler kavrulduğunda daha lezzetli bir hale geliyor, tazeleniyor, şüphesiz. Kavurma sırasında ilave edilen tuz ve ısı ayrıca mikropların öldürülmesine de yardımcı oluyor.
Yer fıstığı kabuğu ile ne yapılır?
Dış kabuğunda bile yüzde 66 selüloz var. Bu nedenle hem hayvan yemi olarak, hem sunta yapımında hem de kanatlı hayvanlara altlık olarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca kömür yapımında da yer fıstığı kabuğu kullanılıyor.” dedi.

Antep fıstığı günde ne kadar tüketilmeli?​

Vücudun yağ ihtiyacını karşılamak için günde 10 tane Antep fıstığı yemek yeterlidir. Vücudun ihtiyacı olan B1, fosfor, vitamin ve protein için de günde 100 gram tüketilmesi önerilmektedir. (Takribi 40-45 adet) Bazı uzmanlar her gün bir avuç Antep fıstığı tüketilmesini de önermekte.
Antep fıstığı hangi hastalıklara iyi gelir?
Antioksidan zengini. Antioksidanlar sağlığımız için ciddi önem taşımaktadır.
Bu sistem, hasat zamanında sorun yaratmayacak şekilde ve genç ağaçların dikiminden önce bahçeye kurulmalıdır. New Mexico’da Antepfıstığı yetiştiricileri, ağaçları kış aylarında en az ayda bir kez sularlar. Şubat ayından itibaren, dinlenme döneminin kolayca son bulması için ağaçları haftada bir kez sularlar.
Antep fıstığı ne zaman ilaçlanır?
1. Yaprağını dökünce (Sonbahar-Kış) %2.5’luk oranında bordo bulamacı ya da %2,5’luğa eşdeğer hazır metalik bakır uygulanır. 2. Bahar ayında(şubat ayı başı),meyve gözleri ve yaprak gözleri hafif kabarıp açılacakmış gibi olunca; %1.5’lik bordo bulamacı ya da %2,5’luğa eşdeğer hazır Metalik Bakır uygulanır.

Antep fıstığı kabuğu yanar mı?​

Gaziantep’te çiftçilerin önemli gelir kaynaklarından biri olan Antep fıstığı fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürürken, kabuğu ise son yıllarda ekmek fırınlarında ve kış aylarında yakacak olarak kullanılıyor.
Antep fıstığını çok yemek zararlı mı?
Antep fıstığının aşırı tüketilmediği sürece bilinen bir zararı yoktur. Antep fıstığı fazla yenirse kilo almaya neden olur. Yağ oranı yüksek olduğundan karaciğer yağlanmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda bazı durumlarda kolesterol seviyesinin de yükselmesini sağlayabilir.

Yer fıstığının kabuğu zararlı mı?​

 
Geri
Üst